Hlavní obsah

Hokejový brankář Prusek se vrací do Vítkovic

Hokejový gólman Martin Prusek se po necelých třech letech vrací do Vítkovic. Jednatřicetiletý brankář, který v poslední sezóně působil v Petrohradu, podepsal s ostravským klubem kontrakt na čtyři roky. Vítkovice to uvedly na svém oficiálním webu.

Foto: ČTK

Martin Prusek na archivním snímku v dresu Ottawy

Článek

Účastník mistrovství světa v roce 1999 se k mužstvu připojí v neděli, kdy Vítkovicím začne příprava na ledě. Prusek toho na posledním angažmá v Rusku moc nenachytal, v lednu si totiž poranil přitahovač stehenního svalu, s nímž laboroval téměř až do konce sezóny.

"Jednání s Martinem trvalo poměrně dlouho, protože měl i jiné nabídky. O to jsme spokojenější, že jsme se nakonec domluvili," řekl ČTK generální manažer klubu František Černík.

Vítkovice si nyní vydržují dvojici zkušených gólmanů, kteří jsou zvyklí plnit roli týmových jedniček. Prusek i Pinc se s rolí dvojky budou smiřovat sotva, ale podle Černíka nemá Pruskův příchod signalizovat možný odchod Pince. "Zatím to je nastaveno tak, že bude chytat brankář s lepší momentální formou," uvedl Černík.

Prusek za Vítkovic chytal naposledy před třemi lety během výluky v NHL, ale tehdy se mu návrat příliš nevydařil a klub jej v závěru sezóny dokonce vytrejdoval do Znojma. V nejslavnější lize za Atlantikem nastoupil v dresu Ottawy a Columbusu k 57 zápasům.

Bývalý dlouholetý vítkovický brankář je už sedmou letní posilou celku, který má v nadcházející sezóně odčinit letošní neúspěch v podobě neúčasti v play-off. Před Pruskem už smlouvy v klubu podepsali obránci Pavel Trnka (Plzeň), Jiří Heš (Trenčín) a útočníci Viktor Ujčík (Oulu), Ivo Prorok (Litvínov), Radim Hruška (Kometa Brno). Úvodní čtvrtinu extraligy ve Vítkovicích před odchodem do Švédska odehraje i ostřílený slovenský forvard Róbert Petrovický.

Reklama

Související témata: