Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 4:0Skvělý Čiliak vychytal Boleslav a připsal si čisté konto

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Claireaux 1 : 0
8. Claireaux 2 : 0
30. Dufek 3 : 0
39. Jeglič 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili v utkání 13. kola extraligy Mladou Boleslav 4:0. Berani vedli o čtyři góly už po dvou třetinách, dvakrát se prosadil Valentin Claireaux, jenž je v klubu na zkoušce. Nulu uhájil díky 19 úspěšným zásahům Marek Čiliak. Zlín pod staronovým hlavním koučem Robertem Svobodou i podruhé zvítězil, přesto zůstal těsně poslední.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Marek Čiliak v brance Zlína (archivní foto)

Článek

Utkání kvůli dopravním komplikacím Mladé Boleslavi začalo s desetiminutovým zpožděním. Možná i proto zvládli první třetinu daleko lépe domácí. Jejich prvnímu výraznějšímu tlaku ještě devatenáctiletý debutant v brance Bruslařů Haas odolal. V šesté minutě už ale kapituloval. Kotouče se ve vlastním oslabení zmocnil Claireaux, když mu ho pak vrátil Köhler, ozdobil zblízka svou domácí premiéru za Berany gólem.

Francouzský útočník s reprezentačními zkušenostmi figuroval také u dalších důležitých momentů zápasu. Poté, co jej podrazil Musil, hrál Zlín přesilovku. Během ní zcela volného Claireauxe našel z pravého kruhu Honejsek a Haas puk mezi svými betony pouze ztlumil, ale nezastavil.

Posila Svobodova týmu mohla dokonce zkompletovat hattrick, Haas ale proti ráně z pravé strany dokázal úspěšně zakročit. Daleko víc se juniorský gólman vyznamenal proti Šlahařovi, jenž mířil k levé tyči. Situaci ještě přezkoumával videorozhodčí, jeho verdikt skóre nezměnil.

Čiliak byl bezchybný

Na začátku druhé třetiny si Čiliak poradil se skákavým bekhendovým pokusem, Mladoboleslavští se tak snížení nedočkali. Krátce před polovinou duelu naopak potřetí udeřil po pohledné akci čtvrtého útoku Zlín: Fryšara se protáhl na pravou stranu, předal Popelkovi a jeho přesnou zadovku uklidil do sítě najetý Dufek.

Hosté zahrozili Dlapou, jehož dělovku od modré čáry Čiliak kryl. Nedlouho před přestávkou Berani podruhé skórovali v přesilovce. Šlahařovo nahození tečoval k tyči Jeglič a připsal si první trefu v novém působišti. Na druhé straně se pokusil odpovědět Zbořil, Čiliak se však na přední tyči překvapit nenechal.

Ve třetím dějství vsadili Moravané na pozornou obranu a Středočechy k ohrožení své branky pouštěli jen sporadicky. Do jedné z mála šancí Mladé Boleslavi se dostal Zbořil a přestřelil. Zlínské vedení mohl navýšit Jeglič, nahrávku Hermana však z mezikruží ve svůj druhý gól v utkání nepřetavil. Ferencovu "jedovku" zase vyrážečkou vytáhl mimo Haas, který si poradil také se závarem, který rozpoutali Šlahař, Jeglič a Herman.

13. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Claireaux (Köhler), 8. Claireaux (Honejsek, Fryšara), 30. Dufek (Popelka, Fryšara), 39. Jeglič (Šlahař, Freibergs). Rozhodčí: Kubičík, Stano (SR) - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4390.
Zlín: Čiliak - Ferenc, Freibergs, D. Nosek, Řezníček, Buchta, Žižka, Gazda - Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - Honejsek, Claireaux, Köhler - Šlahař, Jeglič, Herman - Popelka, Fryšara, Dufek. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík a Hrazdira.
Mladá Boleslav: Haas - Kurka, Ševc, Fillman, Hrbas, Pláněk, Dlapa, od 37. navíc Klikorka - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - Klepiš, Cienciala, L. Pabiška - J. Stránský, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice