Hlavní obsah

Brno - Litvínov 4:3 SNKometa porazila Litvínov po nájezdech a vyhrála pošesté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kusko 1 : 0
18. Plekanec 2 : 0
22. Lukeš 2 : 1
27. Kašpar 2 : 2
32. Lev 3 : 2
0. Válek 3 : 3
0. Svačina (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna porazili ve 14. kole extraligy Litvínov 4:3 po samostatných nájezdech a vrátili tak Severočechům porážku z úvodu sezony. O šesté výhře Komety za sebou rozhodl Vladimír Svačina. Brno se udrželo v čele tabulky, Severočeši jsou dvanáctí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanadský útočník Alexandre Mallet oslavuje se spoluhráči gól. Ilustrační foto

Článek

V úvodu zápasu byli aktivnější hosté. Už ve druhé minutě orazítkoval břevno Vejmelkovy branky Jarůšek, další šanci na otevření skóre měl Petružálek.

Kometa se dnes rozjížděla pomaleji, ale přesto šla do vedení, když Kusko uplatnil svůj důraz před brankou a z úhlu poslal puk za Honzíkova záda. Brno se tak dostalo do herní pohody a jeho aktivita byla odměněna druhou brankou. Plášek našel veterána Plekance, jenž se trefil potřetí v sezoně.

Litvínovu ovšem stačilo 26 vteřin přesilové hry, aby se skore měnilo i na jeho straně. Vejmelka vyrazil Pavelkovu střelu, ale Lukeš poslal puk pohotově do sítě. Hosté se pak prosadili i v oslabení, kdy Kašpar potrestal nedůslednou rozehrávku brněnské obrany.

Aktivní hokej na obou stranách pokračoval, Brno strhlo vedení na svojí stranu po ukázkové kombinaci třetího útoku, na jejímž konci byl Lev. Za Litvínov mohl v závěru druhé části vyrovnat Válek, ale nájezd do modré neproměnil.

Ve třetí třetině se domácí snažili eliminovat aktivitu hostí a dlouho se jim ti dařilo. Sedm minut před koncem základní hrací doby ale přesto Vejmelku překonal Válek.

Utkání se tam muselo prodlužovat, vítěze však určily až nájezdy. Na straně domácích se prosadili Zaťovič, Holík a Svačina, z kádru hostů pouze Kašpar a Lukeš, z výhry se tak radovali hráči Komety.

14. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 4:3 po sam. náj. (2:0, 1:2, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Kusko (Svačina, Pyrochta), 18. Plekanec (Plášek, L. Horký), 32. Lev (J. Hruška, Štencel), rozhodující nájezd Svačina - 22. F. Lukeš (T. Pavelka, Jarůšek), 27. L. Kašpar (Gerhát), 53. Válek (T. Pavelka). Rozhodčí: Obadal, Stano (SR) - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7389.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Svozil, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Štencel, Malec - Kucsera, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, Plekanec, Plášek - Lev, J. Hruška, Orsava - Jenyš, Kusko, Svačina. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.
Litvínov: Honzík - Jánošík, T. Pavelka, Baránek, Ščotka, L. Doudera, Štich - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - J. Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, Gerhát, L. Kašpar - Jurčík, Helt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a Kotrla.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice