Hlavní obsah

Kladno - Třinec 1:7Kladno počtvrté za sebou prohrálo, podlehlo doma Třinci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Hrňa 0 : 1
22. Kofroň 0 : 2
22. Marcinko 0 : 3
30. Roth 0 : 4
38. Stránský 0 : 5
41. Stránský 0 : 6
44. Melka 1 : 6
46. Chmielewski 1 : 7
Záznam online reportáže

Kladno
Aktualizováno

Hokejisté Kladna utrpěli ve 14. kole extraligy doma s Třincem debakl 1:7, prohráli počtvrté za sebou a ze série tří domácích zápasů vytěžil nováček jediný bod. Mistrovští Oceláři si spravili chuť po sobotní prohře v Plzni 1:6 a v desátém venkovním utkání v sezoně se radovali z teprve třetí výhry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr v duelu s Kometou Brno. Ilustrační foto

Článek

Dva góly vstřelil Matěj Stránský a tři asistence si připsal Petr Vrána. V dresu domácích vyšel poprvé po sedmi zápasech bodově naprázdno sedmačtyřicetiletý hrající majitel Jaromír Jágr, který při své sérii vstřelil sedm branek a na čtyři přihrál.

Rytíři nastoupili poprvé v sezoně ve třetí sadě zlatých dresů a fanouškům nachystali na kostce na ledem halloweenské představení v maskách. Do utkání vstoupili aktivně, ale Zikmund a Strnad úvodní šance nevyužili. Na druhé straně ve čtvrté minutě trefil Marcinko horní tyč.

Oceláři se dočkali před polovinou úvodní části vedení, když Melkovo vyloučení potrestali hned po třech vteřinách. Vrána vyhrál v levém kruhu vhazovaní na Hrňu, který nedal ranou do protějšího horního rohu Godlovi šanci. Při Gernátově trestu ve 13. minutě uvolnil Jágr ideálně Stacha, ale ten možnost na vyrovnání nevyužil. Své příležitosti neproměnil ani Valský.

Ve 22. minutě Kladenští dvakrát zaváhali v defenzívě a hosté během 11 sekund zvýšili na tříbrankový rozdíl. Nejdříve po Hrehorčákově akci dorážel úspěšně Kofroň a vzápětí se dostal snadno ke své desáté brance v sezoně Marcinko.

Třinec měl přes snahu domácích zápas plně ve svém moci. Při Nashově trestu se sice ještě neprosadili, ale v polovině utkání při signalizované výhodě zamířil přesně obránce Roth. Zmar Kladna domunentovala přesilovka při trestu Ondřeje Kovařčíka, při které ujali do přečíslení hosté a po přihrávce Michala Kovařčíka zakončil do okryté branky Stránský. Při trestu Hajného ještě zamířil do tyč Roth.

Do závěrečné části nahradil v kladenské brance Godlu Cikánek a hned po 40 sekundách inkasoval, když přesilovku využil Stránský. Ve 44. minutě sebral Kváčovi čisté konto Melka, ale při Smetanově vyloučení vrátil Ocelářům šestibrankový náskok Chmielewski. Domácí měli k dispozici ještě dvě přesilové hry, ale prohru nezmírnili.

14. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Oceláři Třinec 1:7 (0:1, 0:4, 1:2)
Branky a nahrávky: 44. Melka (Hajný, Austin) - 9. Hrňa (P. Vrána), 22. Kofroň (Hrehorčák), 22. Marcinko (Dravecký, D. Musil), 30. Roth (Gernát, P. Vrána), 38. M. Stránský (M. Kovařčík), 41. M. Stránský (Marcinko, P. Vrána), 46. Chmielewski. Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 4623.
Kladno: Godla (41. Cikánek) - B. Nash, Austin, Zelingr, Kehar, Barinka, Romančík, od 41. navíc Smetana - Jágr, Stach, Zikmund - Valský, T. Kaut, Réway - J. Strnad, P. Machač, Redlich - Hajný, Melka, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.
Třinec: Kváča - Roth, Gernát, Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Krajíček - M. Stránský, P. Vrána, M. Kovařčík - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Kofroň, Hladonik, Hrehorčák - O. Kovařčík, Polanský, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata: