Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 1:3Plzeňský Gulaš zase bodoval, Indiáni slaví výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Kaňák 0 : 1
45. Helt 1 : 1
59. Kracík 1 : 2
60. Eberle 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova prohráli v úterním utkání 15. kola extraligy s Plzní 1:3. Asistenci si připsal v dresu vítězů Milan Gulaš a bodoval v patnáctém utkání v řadě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Milan Gulaš z Plzně, Peter Čerešňák z Plzně a Lukáš Kašpar z Litvínova během utkání hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

První příležitost si připsal ve třetí minutě Vracovský, domácí brankář Honzík jeho střelu vyrazil a poté si poradil i s dorážkou Vlacha z pravého křídla. Na druhé straně se vyznamenal i Frodl: Pavelka nahazoval puk na branku, k dorážce se dostal Helt, ale hostující brankář výtečně zakročil.

Další šance následovala vzápětí jako přes kopírák, tentokrát na Frodla nevyzrála dvojice Petružálek, Jarůšek. V 13. minutě byl sám před litvínovským brankářem Vracovský, Honzík jeho pokus vyrazil betonem. Závěrečnou šanci první části měl mladíček Myšák, v pádu trefil pouze brankovou konstrukci.

Úvod druhé třetiny byl z obou stran opatrný. První šance přišla až v 26. minutě, kdy se Kracík šikovně pokoušel přelstít Honzíka zpoza branky, ten si však se štěstím poradil. Na druhé straně se po rychlé kombinaci nedokázal zblízka prosadit Hanzl.

V polovině utkání přišly velké šance hostí. Nejprve v početní výhodě pálil Eberle, poté vyslal bombu od modré čáry Gulaš, ale Honzík svůj tým dokázal podržet. Nepovedlo se mu to až v 35. minutě, kdy otevřel skóre zápasu Kaňák, který si sjel od modré a pohotovou střelou zavěsil.

První šance závěrečné třetiny přišla v podání Straky, který zblízka nedokázal prostřelit výborně chytajícího Honzíka. Vyrovnat mohl na druhé straně Gerhát, ale z dorážky mu nebylo přáno - Frodl vyrazil puk nad branku. V 45. minutě se už domácí dočkali, když Hanzl našel zpoza branky Helta a ten z mezikruží zamířil přesně.

Hra se poté na obou stranách uklidnila a oba týmy se soustředily výhradně na defenzívní práci. V 59. minutě přišlo zčistajasna rozhodnutí. Domácí obrana zapoměla na Kracíka, který z tresté lavice uháněl na Honzíka a s přehledem zakončil. Pojistku do prázdné domácí branky přidal Eberle.

15. kolo hokejové extraligy
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 45. Helt (M. Hanzl, J. Petružálek) - 35. L. Kaňák (F. Suchý, Gulaš), 59. Kracík, 60. Eberle (P. Straka). Rozhodčí: Hejduk, Veselý - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4896.
Litvínov: Honzík - Jánošík, T. Pavelka, Baránek, Ščotka, Štich, L. Doudera - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - J. Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, Gerhát, L. Kašpar - Jurčík, Helt, Trávníček - od 21. navíc Zygmunt. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a Kotrla.
Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Moravčík, Čerešňák, Houdek, L. Kaňák, Budík, T. Voráček - Gulaš, Kracík, Pour - Rob, Roman Vlach, F. Suchý - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kantner, Kolda, Vracovský. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Špaček.

Reklama

Související témata: