Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic už jsou také na ledě

OSTRAVA

Dobrovolným tréninkem na ledě ostravské ČEZ arény v neděli zahájili další fázi letní přípravy hokejisté Vítkovice. Kouč Miroslav Fryčer se svým novým asistentem Janem Danečkem, kteří své svěřence do plné tréninkové zátěže zapřáhnou v pondělí, budou kádr pro extraligu vybírat ze soupisky 32 jmen.

Článek

Vítkovický tým se dnes sešel v hale, hráči nafasovali výstroj a kdo chtěl, měl už k dispozici ledovou plochu. "Dneska jsme to udělali ještě takové volnější, naplno dvoufázově začínáme od pondělka," řekl ČTK trenér Fryčer.

Věci si dnes vyzvedlo i sedm letních posil Vítkovic. Vedení klubu, který v minulé sezóně nepostoupil do play-off, bylo na přestupovém trhu mimořádně aktivní. Do kádru přišel brankář Martin Prusek (Petrohrad), obránci Jiří Heš (Trenčín), Pavel Trnka (Plzeň), útočníci Viktor Ujčík (Kärpät Oulu), Radim Hruška (Kometa Brno), Róbert Petrovický (Leksand) a Ivo Prorok (Litvínov). "Myslím si, že tak to už zůstane. Další posily už nesháníme, naopak kádr budeme postupně zužovat," nastínil Fryčer.

Výčet posil přesto nemusí být ještě konečný, v přátelských zápasech Vítkovice otestují slovenského obránce Michala Nováka a francouzského reprezentačního útočníka Teddyho Da Costu, kteří už s mužstvem absolvovali část suché přípravy. "Oba dostanou možnost v zápasech, byl by nesmysl, aby s námi trénovali jen na suchu. Své hokejové kvality musí ukázat především na ledě," podotkl Fryčer.

Dvaatřicetičlenný kádr zeštíhlí zřejmě už příští týden. Fryčer plánuje první čistku po úvodních přípravných zápasech. "Počítám, že po dvou třech utkáních. Ale chci, ať si každý hráč zahraje nějaký zápas, vidět chci všechny kluky," dodal Fryčer.

Vítkovice se ostravským divákům poprvé představí příští úterý na ledě prvoligové Sarezy.

Program přípravných zápasů
31. července: Sareza Ostrava - Vítkovice (17:00),
7. srpna: Vítkovice - Vsetínská hokejová (17:00),
9. srpna: Vsetínská hokejová - Vítkovice (17:00),
14. srpna: Vítkovice - Třinec (17:00),
16. srpna: Třinec - Vítkovice (17:00),
20. srpna: Zlín - Vítkovice (17:00),
21. srpna: Vítkovice - Zlín (17:00),
22. až 25. srpna: Tatranský pohár v Popradu (Poprad, Slovan Bratislava, zápas o umístění),
30. srpna až 2. září: turnaj Innova Trophy v Bernu (Langnau, Hamburk, Bern).

Reklama

Související témata: