Hlavní obsah

Slavia začala s přípravou na ledě, chce lépe načasovat formu

Hokejisté pražské Slavie v neděli na ledě ve vršovickém Edenu zahájili část přípravy na ledě nejen se změnami v hráčském kádru, ale také v realizačním týmu. Z trenérského triumvirátu zbylo duo Vladimír Růžička - Jiří Kalous, neboť střídačku opustil Ondřej Weissmann. Hlavní kouč Růžička doufá, že se jeho týmu podaří lépe než v minulých letech načasovat formu na začátek extraligy.

Článek

Ze soupisky čtvrtfinalisty poslední extraligové sezóny vypadli gólman Lukáš Hronek, zadáci Dominik Graňák s Marisem Jassem a útočníci Vladimír Sobotka, Radek Dlouhý, Lukáš Havel a Jakub Stromko, ten však pouze na hostování do Havlíčkova Brodu. Nedořešená je zatím otázka dalšího působiště obránce Petra Kadlece, který v ruském Omsku neprošel vstupní prohlídkou a jeho plánovaný přestup zatím není dotažený.

"Petra jsem si nechal znovu vyšetřit u doktora Váchala, který mu operaci (kolena) dělal, dále u velkého odborníka přes tyto věci Pavla Koláře a oba mi tvrdí, že vše je zcela v pořádku, takže jde s námi dnes na led jen tak v teplákách, ale od středy již komplet ve výstroji. Podle nich bude moct být okolo 15. srpna v plné zátěži," přiblížil pro ČTK situaci trenér Růžička.

"Myslím, že Rusové na nás udělali trošku 'boudu', ale my budeme ještě nějaké kroky dělat a nějak to dopadne. Petr je však náš hráč, odchovanec a za vše, co pro Slavii udělal, se k tomu určitě musíme postavit čelem, takže prozatím bude ve Slavii."

Do klubu naopak přišli obránci Karol Sloboda ze Skalice a Roman Němeček ze Znojma, útočné řady posílil Tomáš Micka z Ústí nad Labem. Se Slavií současně trénuje i její bývalý bek Jan Novák, ale podle všeho by měl pokračovat v kariéře v zahraničí. "Něco ohledně mého dalšího angažmá se již pohnulo kupředu, zatím se však budu ještě nadále připravovat se Slavií," řekl v rozhovoru pro ČTK Novák, jenž v minulé sezóně působil v Kazani.

Růžička nechce sázet na jména 

S dosavadním průběhem přípravy byl kouč Růžička spokojený. "Dvouměsíční suchá příprava, kterou jsme měli, byla velice kvalitní, ale tak je to asi u všech týmů, protože běhání, posilování, kolo, spinning a podobné věci dělají všechny kluby. Důležitých teď bude nadcházejících šest, sedm týdnů, než začne extraliga," uvedl Růžička těsně před tréninkem. "Je potřeba to dobře načasovat, což se nám v posledních ročnících moc nedařilo, takže letos to chceme načasovat o to lépe, i kvůli tomu, že z první čtvrtiny hrajeme jen čtyři utkání doma a deset venku," dodal Růžička.

Svůj tým považuje nadále za silný s tím, že chce sázet na bojovný a soudržný kolektiv. "Hráči jsou sice trošku jiní, ale tu osu jsme nechali a i když budeme třeba teď procházet menší změnou hráčů, tak nyní je důležité zařadit nové hráče do týmu, aby šlapal jako celek," přál si Růžička. "Určitě nebudu sázet na jména, protože za poslední tři roky jsme se v tom trochu spálili a já zkrátka chci, abychom hráli dobrý hokej. Dobrá jména jsou potřeba, ale pak je potřeba i normální hráče, kteří budou bojovat a bude to ta stará Slavie, na níž jsme byli dříve zvyklí."

Další hráče s výhledem případných posil již Růžička nezkouší. "Já nechci nikoho testovat, my máme toto mužstvo připravené. Máme ale také výhodu farmářského týmu v Havlíčkově Brodě, kde máme připravené tři, čtyři obránce a stejný počet útočníků, které určitě budu chtít vidět," řekl Růžička. "Oslovoval jsem také trošku Pepu Vašíčka, ale myslím, že něco podepíše v Severní Americe. Zatím je bez kontraktu, dávám tomu sice málo procent, ale kdyby náhodou, tak Pepík je náš hráč a určitě bychom o něj měli zájem. Myslím však, že opravdu něco podepíše v zámoří," uvedl na závěr Růžička.

Přehled přípravných zápasů Slavie
Čtvrtek 2. srpna: Slavia - Znojmo (17:30, Havlíčkův Brod, Tipsport Hockey Cup),
pátek 3. srpna: Havlíčkův Brod - Slavia (18:00),
pondělí 6. srpna: Slavia - České Budějovice (17:30, Eden, Tipsport Hockey Cup),
čtvrtek 9. srpna: Slavia - Plzeň (17:30, Eden, Tipsport Hockey Cup),
sobota 11. srpna: Norimberk (Něm.) - Slavia (16:30, Norimberk),
úterý 14. srpna: České Budějovice - Slavia (17:00, Tipsport Hockey Cup),
čtvrtek 16. srpna: Znojmo - Slavia (17:30, Tipsport Hockey Cup),
úterý 21. srpna: Plzeň - Slavia (17:30, Tipsport Hockey Cup),
úterý 28. srpna: Slavia - Havlíčkův Brod (17:30, Sazka Arena),
pátek 31. srpna: Slavia - Norimberk (Něm.) (17:30, Sazka Arena),
úterý 4. září: Slavia - Znojmo (17:30, Eden).

Reklama

Související témata: