Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 3:5Dvougólový Köhler řídil výhru Zlína na ledě Olomouce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Köhler 0 : 1
11. Kolouch 1 : 1
33. Irgl 2 : 1
42. Claireaux 2 : 2
46. Köhler 2 : 3
50. Nosek 2 : 4
56. Herman 2 : 5
59. Olesz 3 : 5
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Zlína vyhráli v 16. kole extraligy na ledě Olomouce 5:3 a připravili tak Hanákům čtvrtou porážku v řadě. Dvěma góly a asistencí se na výhře hostů podílel útočník Bedřich Köhler. Zlín o zisku tří bodů rozhodl ve třetí třetině, ve které čtyřikrát skóroval.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zlínští hráči se radují z první branky, vlevo autor gólu Bedřich Köhler.

Článek

Hosté měli ideální vstup do zápasu. Hned v první minutě byl vyloučen Vyrůbalík, následně na trestnou lavici putoval Švrček a Zlín přesilovku pět na tři využil. Skóre otevřel Köhler. Vyrovnat mohl v 9. minutě Irgl, ale proti střele z mezikruží i následné dorážce zasáhl hostující brankář Čiliak.

Cesta k olomouckému vyrovnání vedla také přes přesilovou hru, úspěšným střelcem se na konci 11. minuty stal Kolouch. Posunout Hanáky do vedení mohl aktivně hrající Irgl, Čiliak jej ale nejprve vychytal a poté mu pomohla branková konstrukce. Na druhé straně z brejku dobře mířil Sedláček, Lukáš ale jeho střelu vytěsnil ramenem nad.

Do druhé třetiny vstoupila o něco lépe Olomouc, ale Hecl s Handlem svůj únik dvou proti jednomu nevyužili. Hecl se poté dostal do podobné situace i se Skladaným, jehož střelu na vyrážečku si však Čiliak pohlídal. Slovenský gólman byl poté pozorný i při Oleszově střele z úhlu.

Také třetí branka v zápase padla v přesilové hře. Za svoji střeleckou aktivitu byl brankou v síti Zlína odměněn Irgl. Zlín mohl srovnat čtyři minuty před koncem druhé třetiny, ale Honejska ve vyložené šanci vychytal skvělým zákrokem brankář Lukáš.

Zlín srovnal skóre na začátku třetí části. Odražený puk za Lukášova záda nasměroval Claireaux. Otočit vývoj zápasu se Zlínu podařilo těsně po skončení další přesilovky. Köhler napřáhl od modré čáry a jeho střela skončila až za zády překvapeného Lukáše. Stejně bezmocný byl domácí brankář také u čtvrté branky Zlína, kdy nedokázal zasáhnout proti tečované střele Noska. Pátou brankou z pozice mezi kruhy pak přidal exolomoucký Herman. Za domácí nepříznivý stav zápasu dokázal už pouze korigovat rankou na 3:5 Olesz.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - PSG Berani Zlín 3:5 (1:1, 1:0, 1:4)
Branky a nahrávka: 11. Kolouch (Klimek, Ondrušek), 33. Irgl (P. Musil, Škůrek), 59. Olesz (Ondrušek, Jaroměřský) - 3. Köhler (Honejsek), 42. Claireaux (Köhler), 46. Köhler (Honejsek, D. Nosek), 50. D. Nosek, 56. Herman (Šlahař). Rozhodčí: Hejduk, Veselý - Hynek, Klouček. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 4376.
Olomouc: Lukáš - Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Dujsík - Klimek, P. Musil, Tomeček - Burian, Nahodil, Irgl - Olesz, Kolouch, Skladaný - Vodný, Handl, Hecl. Trenéři: Tomajko a Moták.
Zlín: Čiliak - Freibergs, Ferenc, Řezníček, D. Nosek, Gazda, Žižka, Buchta - Kubiš, P. Sedláček, Ondráček - Köhler, Claireaux, Honejsek - Herman, Jeglič, Šlahař - Popelka, Fryšara, Navrátil. Trenéři: Robert Svoboda a Martin Hamrlík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice