Hlavní obsah

Přípravu na extraligu začal i nováček z Ústí nad Labem

ÚSTÍ NAD LABEM

V neděli podvečer, tedy jako jedni z prvních, začali přípravu na ledě hokejisté Ústí nad Labem. A poprvé v historii klubu jako účastníci nejvyšší domácí soutěže. Trenér Ústeckých Lvů Vladimír Evan přivítal na úvodním tréninku celkem 33 hokejistů, mezi kterými nechyběla ani největší posila - olympijský vítěz z Nagana útočník Jan Čaloun.

Článek

"Úmyslně jsme hráče svolali k první přípravě na ledě už v neděli v podvečer. Aby se včas dostali do Ústí po dovolených, v klidu nafasovali výstroj a vyřídili si další organizační věci. Od pondělí se rozjede příprava naostro," řekl Evan spolupracovníkovi ČTK. V příštích dnech čekají na hráče extraligového nováčka dvou a třífázové tréninky na ledě, v posilovně i ve venkovních prostorách.

Dnes se na ledě představilo všech osm posil. Vedle Čalouna loňské prvoligové mužstvo doplnili František Mrázek, Martin Vágner, Jan Heřman, Adam Šaffer, Luboš Vomela, Jiří Zeman, Jiří Hašek. Severočeši chtěli v přípravě testovat i královehradeckého útočníka Romana Vondráčka, ale zatím z toho sešlo.

"S Hradcem jednáme o jeho uvolnění téměř celé léto, ale Východočeši mají neúměrné požadavky na jeho účinkování u nás a nevypadá to zatím, že se dohodneme," uvedl generální manažer David Šaffer. Severočeši by podle jeho slov rádi tým doplnili ještě o dva kvalitní beky a jedním útočníkem.

Po minulé úspěšné sezoně totiž klub opustili elitní beci Jakub Grof a Tomáš Nádašdi. "Náš tým ale chceme stavět na partě a soudržnosti. Jedinou hvězdou je Jan Čaloun," podotkl Šaffer, jenž splnil svůj slib po vítězství v první lize a všichni hráči, kteří se o historický výsledek zasloužili, mohou bojovat i o místo v extraligovém kádru.

Ústečtí Lvi sehrají před začátkem soutěže celkem dvanáct zápasů - šest v obnoveném Českém poháru plus dalších šest "volných". "Zejména pohárové duely v silné skupině s Libercem, Spartou a Pardubicemi náš kádr pořádně prověří," řekl Evan.

Program přípravných zápasů:
31. července: Slovan Ústí nad Labem - Most,
2 srpna: Slovan Ústí nad Labem - Hradec Králové,
7. srpna: Bílí Tygři Liberec - Slovan Ústí nad Labem (pohár),
9. srpna: Sparta Praha - Slovan Ústí nad Labem (pohár),
14. srpna: Slovan Ústí nad Labem - Möller Pardubice (pohár),
17. srpna: Moeller Pardubice - Slovan Ústí nad Labem (pohár),
21. srpna: Slovan Ústí nad Labem - Sparta Praha (pohár),
24. srpna: Slovan Ústí nad Labem - Bílí Tygři Liberec (pohár),
28. srpna: Rabat Kladno - Slovan Ústí nad Labem,
30. srpna: Slovan Ústí nad Labem - KLH Chomutov,
4. září: Slovan Ústí nad Labem - Chemopetrol Litvínov,
7. září: Slovan Ústí nad Labem - Rabat Kladno.

Reklama