Hlavní obsah

Hokejisté Plzně zahájili přípravu na ledě

Hokejisté Plzně dnes v domácí ČEZ Aréně zahájili přípravu na ledě na nový ročník extraligy, v němž by chtěli po třech letech postoupit do play off. Hráči Lasselsbergeru i s posilami včetně trojnásobného mistra světa Tomáše Vlasáka se sešli opět po třítýdenní dovolené, předtím na suchu trénovali po brzkém konci minulé sezony již od konce dubna.

Foto: SPORT.CZ

Ilustrační foto

Článek

Trenér Jiří Kučera a jeho asistent František Černý naordinovali svěřencům během devíti týdnů dřinu v posilovně, speciální atletická cvičení, vyjížďky na kole, fotbalové zápasy a dokonce boxerské tréninky. "Kluci při boxu cvičili úplně jiné cviky, nabírali fyzičku a především se učili lépe koordinovat své pohyby," vysvětlil Kučera přednosti boxu.

První přípravný zápas čeká třináctý tým minulého ročníku nejvyšší soutěže v pátek 3. srpna proti Litvínovu. Z naplánovaných třinácti duelů je šest v základní skupině B obnoveného Tipsport Cupu s Českými Budějovicemi, pražskou Slavií a Znojmem. Od pátku 24. do neděle 26. srpna se Západočeši představí na turnaji v Kodani, kde je čeká švýcarský Fribourg, domácí Rodovre a německý Hamburk.

Cílem je play off

Podle losu vstoupí Lasselsberger do nového ročníku extraligy v pátek 14. září doma proti Vítkovicím a cíl Plzně je jasný - účast v play off, kde Lasselsberger v minulých třech letech chyběl. "Tým se výrazně změnil, má úplně jiný duch. S novými posilami se tu vytvořila parádní parta, kluci se semkli a chtějí úspěch," tvrdí přesvědčivě kouč Kučera.

Pomoci naplnit cíle má především zkušený útočník Vlasák, který se do extraligy vrací po půlroce stráveném ve švédském Linköpingu, kam zamířil ze Slavie. Po třech letech opět oblékne dres Plzně důrazný forvard Michal Dvořák, jenž působil v Karlových Varech. Do obrany přišli z Vítkovic Jan Dresler a zkušený Slovák Stanislav Jasečko, bek s reprezentačními zkušenostmi Angel Nikolov zamířil na západ Čech z Litvínova.

Plzeňský kádr naopak opustili zadáci Lukáš Pulpán (Žilina), Milan Vobořil (Litvínov) a hlavně Pavel Trnka (Vítkovice), který už od ledna působil ve švédském Malmö. Po krátkém působení odešel i gólman Vladimír Hudáček, jenž podepsal smlouvu s CSKA Moskva. Útočník Adam Šaffer odešel do týmu nováčka extraligy z Ústí nad Labem.

Program přípravných zápasů:
Pátek 3. srpna: Plzeň - Litvínov (17:30),
úterý 7. srpna: Plzeň - České Budějovice (17:30),
čtvrtek 9. srpna: Slavia Praha - Plzeň (17:30), Tipsport Cup; v Edenu),
úterý 14. srpna: Plzeň - Znojmo (17:30, Tipsport Cup),
čtvrtek 16. srpna: České Budějovice - Plzeň (17:00, Tipsport Cup),
úterý 21. srpna: Plzeň - Slavia Praha (17:30, Tipsport Cup),
středa 22. srpna: Znojmo - Plzeň (17:30, Tipsport Cup),
pátek 24. srpna: Plzeň - Fribourg-Gottéron (20:00, Choice Hotels Cup v Kodani),
sobota 25. srpna: Plzeň - Rodovre (20:00, Choice Hotels Cup v Kodani),
neděle 26. srpna: Plzeň - Hamburk (16:00, Choice Hotels Cup v Kodani),
pátek 31. srpna: Plzeň - Kladno (17:30),
pátek 7. září: Litvínov - Plzeň (17:30),
pondělí 10. září: Plzeň - Beroun (17:30).

Reklama

Související témata: