Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic odstartovali přípravu na ledě v Přerově

PŘEROV

Hokejisté Pardubic začali přípravu na ledě v Přerově, kam se v neděli přesunuli na dvoutýdenní soustředění. Po třítýdenní dovolené budou hráči úřadujícího vicemistra v moravském městě u Bečvy hlavně nabírat fyzickou kondici. Trenér Miloš Říha s asistentem Pavlem Rohlíkem mají k dispozici kompletní kádr.

Článek

Trénují už také obránce Aleš Píša a kanonýr Petr Sýkora, kteří během "suché" přípravy měli individuální tréninkové plány.

"Toto soustředění bude zaměřené na kondici. Program začne v pondělí dopoledne, kdy se kádr pětatřiceti hráčů rozdělí na dvě skupiny. První bude hodinu a čtvrt na ledě, druhá stejnou dobu v posilovně, potom se vymění," řekl novinářům Rohlík. "Odpoledne bude věnováno hře na ledě a pak po odpočinku přijde ke slovu hodina her na suchu - tenis, fotbal, basketbal, florbal. Tréninkový den zakončuje regenerace a večeře. Ta je naplánována na půl devátou. Program je rozvržený do minut," doplnil s tím, že nadcházející víkend budou mít hráči volný.

Ke konci přerovského soustředění sehraje Moeller i dva zápasy Zubr Cupu - 1. srpna na ledě prvoligového Prostějova a o den později ho prověří v Přerově tamní druholigový tým. Celkem mají Pardubičtí v plánu patnáct utkání, z toho šest ve skupině C Tipsport Cupu s Libercem, Spartou a Ústím. Při přestavbě pardubické ČEZ Arény budou hrát Pardubice domácí zápasy v Chrudimi.

Pardubické hráče čekají i švýcarští soupeři

Přípravu zpestří i turné ve Švýcarsku, kam Východočeši zamíří 19. srpna a během osmidenního pobytu odehrají zápasy s Bielem, Servette Ženeva, Curychem a Luganem. Generálkou na vstup do nového ročníku extraligy bude v pátek 7. září duel s prvoligovou Třebíčí, o týden později startuje extraliga.

Pardubický kádr se po loňské úspěšné sezoně moc nezměnil. Odešel reprezentační obránce Petr Čáslava do ruského Severstalu Čerepovec, střelec Jan Čaloun zamířil do Ústí nad Labem, stejně jako další útočník František Mrázek a obránce Martin Vágner. Defenzivu posílil mistr světa z Německa z roku 2001 Martin Richter, který působil v uplynulém ročníku na farmě New York Rangers v Hartfordu. Z hostování ve Znojmě se vrátil forvard Michal Tvrdík.

Program přípravných zápasů:
Středa 1. srpna: Prostějov - Pardubice (18:00),
čtvrtek 2. srpna: Přerov - Pardubice (18:00),
pátek 3. srpna: Pardubice - Liberec (17:00, Chrudim, Tipsport Cup),
úterý 7. srpna: Pardubice - Sparta (17:30, Chrudim, Tipsport Cup),
čtvrtek 9. srpna: Liberec - Pardubice (17:00, Tipsport Cup),
úterý 14. srpna: Ústí nad Labem - Pardubice (17:30, Tipsport Cup),
čtvrtek 16. srpna: Sparta - Pardubice (17:00, Nymburk, Tipsport Cup),
pátek 17. srpna: Pardubice - Ústí nad Labem (17:00, Chrudim, Tipsport Cup),
úterý 21. srpna: EHC Biel - Pardubice (20:00),
středa 22. srpna: Servette Ženeva - Pardubice (19:30, Yverdon),
pátek 24. srpna: Curych Lions - Pardubice (19:30),
neděle 26. srpna: Lugano - Pardubice (18:00, Widnau),
čtvrtek 30. srpna: České Budějovice - Pardubice (17:30, v případě neúčasti v semifinále Tipsport Cupu),
úterý 4. září: Pardubice - České Budějovice (17:00, v případě neúčasti v semifinále Tipsport Cupu),
pátek 7. září: Pardubice - Třebíč

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice