Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 1:2První místo je prozatím pryč, Bruslařský klub doma padl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Stránský 1 : 0
23. Birner 1 : 1
30. Knot 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Mladé Boleslavi podlehli v předehrávce 17. kola extraligy doma Liberci 1:2 a promarnili šanci posunout se do čela tabulky. Bílí Tygři po sérii pěti zápasů bez bodu potřetí za sebou vyhráli. Ve 30. minutě rozhodl ve vlastním oslabení obránce Ronald Knot.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj, autor prvního gólu Michal Birner a jeho spoluhráč z Liberce Libor Hudáček.

Článek
Fotogalerie

Hned v úvodní minutě měl možnost hostující Hudáček, který se dostal do úniku, ale gólman Krošelj mu při blafáku vypíchl puk. Do další šance se dostal Hudáček v přesilové hře při vyloučení Stránského, ale mladoboleslavský gólman jeho ránu kryl. V sedmé minutě se radovali domácí, když se po spolupráci s Bičevskisem ocitl sám před Petersem Stránský a otevřel skóre.

Vyrovnal mohl vzápětí Krenželok, který trefil z pozice mezi kruhy pravou tyč. Puk se od ní ještě odrazil od Kousala zpět do brankoviště, ale mladoboleslavský útočník jej nakonec stihl včas odpálit. Ke zvýšení náskoku potom domácím nepomohly ani dvě přesilové hry při trestech Filippiho a Kolmanna.

Ve 23. minutě se dočkal Liberec vyrovnání. Hudáček našel zpoza branky Birnera, který zblízka prostřelil Krošelje a připsal si 10. gól v sezoně. Odpovědět mohl Flynn, ale Peters si s jeho pokusem poradil.

Bílí Tygři otočili v polovině utkání skóre v oslabení při Hanouskově trestu. Zohornovi sebral puk na obranné modré čáře Knot, ujel do brejku a po blafáku do bekhendu našel místo mezi Krošeljovými betony. Vzápětí zachraňoval mladoboleslavský gólman situaci po ztrátě puku faulem na Krenželoka, ale v oslabení se domácí ubránili.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj, Daniel Špaček z Liberce a Martin Pláněk z Mladé Boleslavi.

Ve 43. minutě se dostal sám před Krošelje Marosz, ale nepřekonal jej. Domácí se snažili smazat ztrátu, ale Liberec je do šancí nepouštěl a sám hrozil z brejků. Těsný náskok uhájil i v závěrečné power play. Mladá Boleslav tak neuspěla poprvé po třech výhrách za sebou.

Předehrávka 17. kola hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. J. Stránský (Bičevskis) - 23. Birner (L. Hudáček), 30. Knot. Rozhodčí: Hodek, Hradil - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:3, navíc Hanousek (Liberec) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3667.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Klikorka, Fillmann, Hrbas, Pláněk, Dlapa - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - Klepiš, Cienciala, R. Zohorna - J. Stránský, Bičevskis, L. Pabiška - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.
Liberec: Peters - Knot, Šmíd, Hanousek, Kotvan, Kolmann, Graborenko, od 41. navíc Havlín - L. Hudáček, Bulíř, Birner - Lenc, Filippi, Marosz - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - D. Špaček, A. Musil, J. Vlach. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín