Hlavní obsah

Hokejisté Liberce vyjeli na led bez Pletky, Pabišky a Moravce

LIBEREC

Bez zraněných útočníků Václava Pletky, Lukáše Pabišky a obránce Jiřího Moravce zahájili dnes přípravu na ledě hokejisté Liberce. Nový trenér Dušan Gregor, který nahradil Josefa Palečka, přivítal 32 hráčů, mezi nimiž jsou i odchovanci působící v zámoří - obránce Ladislav Šmíd z Edmontonu a útočník Tomáš Plíhal ze San Jose.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Nejčerstvějším zraněným je Pletka, který si při tenisu utrhl meniskus a absolvoval artroskopickou operaci. Dnes se stadionu objevil o berlích, ale tvářil se optimisticky. "Do dvou týdnů bych měl být v pořádku," tvrdil liberecký střelec novinářům. "Tito tři hokejisté mi samozřejmě chybí, třeba u Pabišky to vypadá ještě asi na měsíční absenci," posteskl si trenér Gregor.

Vítěz základní části a bronzový tým uplynulého ročníku extraligy bude ještě chvíli kombinovat přípravu na ledě a na suchu. V pátek 27. července sehrají Bílí Tygři už první přípravný zápas v Kladně. Z celkových patnácti utkání jich absolvují šest v základní skupině C Tipsport Cupu proti Spartě, Pardubicím a Ústí nad Labem. "Letní pohár je dobrá myšlenka, jen bylo trošku obtížné skloubit termíny, protože některé kluby mají domluvené zahraniční soustředění," podotkl Gregor.

Liberec odjede do Švýcarska 13. srpna a na programu má duely s Langnau, Davosem, Ambri/Piottou a Basilejí. Generálkou na nový ročník extraligy bude pro Severočechy v pátek 7. září utkání v Berouně, o týden později přivítají Bílí Tygři nováčka nejvyšší soutěže Ústí nad Labem.

V kádru je poměrně hodně změn

Kádr opustili slovenští útočníci Ľubomír Vaic (Sparta) a Andrej Podkonický (Viťaz Čechov) a obránce Jakub Čutta (Nižněkamsk). Slovinskému útočníkovi Roku Pajičovi vypršela smlouva a zamířil do týmu nováčka první ligy z Vrchlabí, kde bude hostovat po návratu z korejského Anyangu také gólman Pavel Falta. Kontrakt skončil rovněž útočníkovi Janu Tomajkovi. Na hostování do Kadaně zamířil brankář Jiří Stejskal.

Brankářskou dvojkou za Milanem Hniličkou bude Michal Fikrt, který přišel na hostování z Ústí nad Labem. Dalšími posilami jsou útočníci Václav Nedorost z Českých Budějovic, Pavel Kašpařík ze Zlína a Lukáš Vantuch, který hrál naposledy v zámořské juniorské WHL za Lethbridge Hurricanes. "Mužstvo má svou sílu a kvalitu, nad případnými dalšími posilami se momentálně nezamýšlím. Zároveň ale nic nevylučuji, sezona bude dlouhá," dodal Gregor.

Reklama

Související témata: