Hlavní obsah

Třinec začal trénovat se třemi Lotyši na ledě ve Werk Aréně

Třinečtí hokejisté dnes zahájili přípravu na ledě v domácím prostředí Werk Arény, přestože kvůli změně majitele zimního stadionu není jisté, jestli se nakonec nebudou stěhovat do Frýdku-Místku. První trénink absolvovalo 35 hráčů, mezi nimi i lotyšská trojice Juris Stals, Lauris Darzinš a Guntis Džerinš anebo polský útočník Mateusz Iskrzycki, kteří jsou u Ocelářů zatím na zkoušku.

Článek

Složení kádru pro novou extraligovou sezonu momentálně však není to, co by třinecké funkcionáře zaměstnávalo nejvíce. Klub má problémy s halou, dohoda s jejím novým vlastníkem je v nedohlednu. "Přípravu jsme zahájili v Třinci ještě na základě bývalé nájemní smlouvy. Nic nového v jednání není, takže trvá jakýsi neurčitý stav," řekl dnes ČTK mluvčí klubu Ivo Pullmann.

Slovenská kolonie se rozšířila

Hráči se ve Werk Aréně sešli po dovolené v kompletní sestavě: trenér Jiří Juřík má v přípravě tři gólmany a dvaatřicet mužů do pole. Posily klub hledal v zahraničí. Slovenskou kolonii rozšířili obránci Ĺubomír Sekeráš z Trenčína, Ivan Švarný z Nitry, Tomáš Malec, který působil převážně na farmě New Yorku Islanders v Bridgeportu, a útočník Lukáš Zeliska z týmu zámořské juniorské WHL Prince Albert Raiders.

Kromě nich přišli na zkoušku i tři útočníci z Lotyšska. Stals v Třinci už v závěru loňské sezony působil, ale kvůli zranění a operaci kolena za mužstvo nastoupil jen v pěti zápasech. Zkušenost s českou extraligou má i Darzinš, který loňskou sezonu odehrál za Vsetín, jen dvaadvacetiletý lotyšský reprezentant Džerinš z HK Riga přichází do neznámého prostředí. Na testy se přijel ukázat také polský forvard Iskrzycki z Nowého Targu. Z loňského kádru naopak odešli útočník Jiří Hašek do Ústí nad Labem a obránci Tomáš Frolo do Českých Budějovic a Radim Tesařík do Znojma.

První přípravný zápas Oceláři sehrají v pátek 3. srpna v Bratislavě proti Slovanu. Od 9. do 11. srpna se představí Třinec na Rona Cupu v Trenčíně, kde ho čekají zápasy s domácí Duklou, Žilinou a Zvolenem. V rámci Tipsport Cupu se utká v základní skupině D se Zlínem, Vítkovicemi a Vsetínem. Na konci srpna čeká Juříkovy svěřence ještě duel s Martinem a generálkou na extraligu bude 4. září duel na ledě polského Nowého Targu.

Program přípravných utkání:
Pátek 3. srpna: Slovan Bratislava - Třinec (18:00),
úterý 7. srpna: Třinec - Zlín (17:00, Tipsport Cup),
čtvrtek 9. až sobota 11. srpna: turnaj Rona Cup v Trenčíně (Trenčín, Žilina, Zvolen),
úterý 14. srpna: Vítkovice - Třinec (17:00, Tipsport Cup),
středa 15. srpna: Zlín - Třinec (17:00, Tipsport Cup),
čtvrtek 16. srpna: Třinec - Vítkovice (17:00, Tipsport Cup),
úterý 21. srpna: Třinec - Vsetín (17:00, Tipsport Cup),
čtvrtek 23. srpna: Vsetín - Třinec (17:00, Tipsport Cup),
úterý 28. srpna: Třinec - Martin (17:00),
úterý 4. září: Nowy Targ - Třinec (17:00).

Reklama

Související témata: