Hlavní obsah

Hokejisté Kladna zahájili přípravu na ledě kompletní

Hokejisté Kladna zahájili v pondělí v domácím prostředí přípravu na ledě na nový ročník extraligy s kompletním osmadvacetičlenným kádrem. Nechyběl v něm obránce Libor Procházka, který bude hrát za Kladno jen do konce úvodní čtvrtiny nejvyšší soutěže a pak zamíří do švédského druholigového Leksandu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Podobně jako třiatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana z roku 1998 a mistr světa z Lillehammeru 1999 by mohl středočeskému klubu vypomáhat i útočník Petr Tenkrát, který zatím na tréninku chyběl. Dosavadní hráč Bostonu má uzavřenou smlouvu se švédskou Timrou, která vstoupí v platnost, pokud loňský vicemistr světa z Rigy neuzavře do konce července kontrakt v NHL. Před odchodem do Elitserien by kvůli přísným daňovým zákonům ve Švédsku začal sezonu s největší pravděpodobností také v dresu Kladna.

"První týden budou zatím probíhat jenom jednofázové tréninky - na ledě nebo v posilovně a již v pátek hrajeme první přípravný zápas," nastínil nejbližší program trenér Zdeněk Müller, jehož tým nastoupí v první přípravě proti Liberci. "První tři týdny v srpnu již budou zaměřeny na dvoufázovou přípravu s dalšími přípravnými a pohárovými zápasy. V září již budeme vše směřovat k zahájení extraligy, takže se budeme připravovat opět jedenkrát denně."

Kladno čeká třináct přípravných zápasů

Kladno má v plánu třináct přípravných utkání, z toho šest v rámci Tipsport Cupu, v němž narazí na Karlovy Vary, Litvínov a prvoligový Chomutov. Generálkou na extraligu bude v pátek 7. září duel na ledě extraligového nováčka Ústí nad Labem.

Kladenský kádr opustili z opor útočníci Michal Havel (Sparta) a Vítězslav Bílek, který stejně jako Milan Hluchý zamířil do Karlových Varů. Obránce Jiří Zeman zamířil do Ústí nad Labem. Po působení v zahraničí se vrátil do Kladna forvard Zdeněk Nedvěd, který naposledy hrál v korejském Anyangu. Z Ústí přišel bek Tomáš Nádašdi z Ústí nad Labem.

Z juniorů doplnili kádr gólman Lukáš Cigánek, obránci Marek Trončinský a David Růžička, útočníci Michal Kazatel, Jan Rudovský a Jan Bláha. Na zkoušce jsou ve středočeském klubu také forvardi Michal Bartošek z Prostějova a Petr Obdržálek z Komety Brno.

Program přípravných zápasů:
Pátek 27. července: Kladno - Liberec (11:00),
čtvrtek 2. srpna: Kladno - Beroun (17:30),
pátek 3. srpna: Karlovy Vary - Kladno (18:00, Tipsport Cup),
úterý 7. srpna: Kladno - Karlovy Vary (17:30, Tipsport Cup),
čtvrtek 9. srpna: Kladno - Litvínov (17:30, Tipsport Cup),
úterý 14. srpna: Kladno - Chomutov (17:30, Tipsport Cup),
čtvrtek 16. srpna: Kladno - Mladá Boleslav (17:30),
pondělí 20. srpna: Litvínov - Kladno (17:30, Tipsport Cup),
čtvrtek 23. srpna: Chomutov - Kladno (17:30, Tipsport Cup),
úterý 28. srpna: Kladno - Ústí nad Labem (17:30),
pátek 31. srpna: Plzeň - Kladno (17:30),
úterý 4. září: Kladno - Most (17:30),
pátek 7. září: Ústí nad Labem - Kladno (17:30).

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice