Hlavní obsah

Brankář Altrichter posílí v úvodu sezóny České Budějovice

Hokejový brankář Martin Altrichter, který se nedávno stal mistrem světa v inline hokeji, se domluvil na tříměsíčním hostování s českobudějovickým Mountfieldem. Vedení čtvrtého týmu minulého extraligového ročníku tak řeší problémy s brankáři, neboť náhradník jedničky Romana Turka, mladý Jan Chábera, má přetrvávají potíže s kolenním vazem.

Článek

"Jakub Kovář odešel do Oshawy a Saša Salák zůstává ve Finsku. Proto přichází na tříměsíční hostování Martin, posléze uvidíme, jak to bude všechno vypadat. Je zkušený a jsem přesvědčený, že nám hodně pomůže," uvedl na adresu mistra extraligy z roku 2004 se Zlínem sportovní manažer jihočeského klubu Jaromír Látal.

Čtyřiatřicetiletý Altrichter naposledy působil v Mladé Boleslavi, které pomohl do semifinále play-off první ligy. Minulou sezónu začal gólman, populární pro své akrobatické kousky, jimiž slaví vítězství, v dresu litvínovského Chemopetrolu. V pátém kole se však zranil a jeho pozici zaujal mladík Jaroslav Hübl, který svou šanci již nepustil. Celkem má Altrichter v nejvyšší soutěži na kontě 217 duelů, jež odchytal s průměrem 2,97 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 91,4 procenta.

Reklama

Související témata: