Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 1:2Západočeši vyhráli potřetí v řadě, Berani zůstávají v extraligovém suterénu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Freibergs 1 : 0
32. Pour 1 : 1
36. Kantner 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Plzně vyhráli v 17. kole extraligy ve Zlíně 2:1 a potřetí za sebou naplno bodovali. Západočeši sice po první třetině prohrávali, ale ve druhém dějství otočili výsledek. Vítěznou branku vstřelil v 36. minutě ve vlastním oslabení Matyáš Kantner. Berani sice uhlídali plzeňského kapitána Milana Gulaše, který v 16. utkání v sezoně poprvé nebodoval, ale připsali si třetí prohru z posledních čtyř utkání.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl předvedl další výborný výkon

Článek

Hosté začali lépe a blízko gólu byl Eberle, ale Čiliak puk v krkolomné pozici udržel před brankovou čárou. Následně hráli Berani přesilovou hru při vyloučení Eberleho, ale větší šance si kromě ostré Gazdovy střely nevytvořili.

V 17. minutě se už domácí radovali. Dufkovu střelu Frodl vyrazil jen vedle sebe a puk dorazil obránce Freibergs. Vedení Zlín udržel až do pauzy, když odolal tlaku Indiánů v přesilové hře.

Na začátku prostředního dějství přišli Západočeši o elitního centra Mertla, který kvůli zranění duel nedokončil. Zlínští byli po další minuty aktivnější, jenže velké šance si nevypracovali. A tak se vyrovnání dočkali hosté. Jakub Pour projel hřiště, z úhlu vletěl do brankoviště a překonal Čiliaka.

Berani mohli odpovědět při přesilovce, dopadlo to však opačně. Kantner využil chybné rozehrávky zlínského gólmana a poslal Plzeň do vedení.

Ve třetí části byli sice zlínští hokejisté aktivnější, ale hosté je do šancí nepouštěli. Naopak Plzeň čekala na chyby Beranů a ty přicházely. Roman Vlach však při přečíslení neuspěl a Čiliak držel naději domácích na bodový zisk. Plzeň však těsný náskok uhájila.

17. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
b: 17. Freibergs (Dufek, Jeglič) - 32. Pour (Roman Vlach), 36. Kantner. Rozhodčí: Jeřábek, Stano (SR) - Bryška, Rampír. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4506.
Zlín: Čiliak - Ferenc, Freibergs, D. Nosek, Buchta, Gazda, M. Zbořil, Matyáš Hamrlík - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - Honejsek, Claireaux, Köhler - Šlahař, Jeglič, Herman - Dufek, Fryšara, Popelka. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.
Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Moravčík, Čerešňák, M. Houdek, L. Kaňák, Budík, T. Voráček - Gulaš, Mertl, F. Suchý - Rob, Kracík, Vracovský - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, Roman Vlach, Kantner. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata: