Hlavní obsah

Vítkovice - Kladno 3:4 PPVýborné závěry třetin přinesly Rytířům důležitou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Mallet 1 : 0
10. Bukarts 2 : 0
20. Stach 2 : 1
20. Strnad 2 : 2
24. Roman 3 : 2
57. Melka 3 : 3
63. Strnad 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna vybojovali v 17. kole extraligy dva body za vítězství 4:3 v prodloužení ve Vítkovicích. Hosté sice prohrávali 0:2 a 1:3, ale hlavně zásluhou dvou branek Jakuba Strnada nakonec výsledek otočili ve svůj prospěch. Ostravané proti Kladnu dokázali zabodovat ve vzájemných utkáních poosmé za sebou, v aktuální sezoně už ale šest kol čekají na výhru v normálním čase.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kladenští hráči se radují z gólu. Druhý zprava Jaromír Jágr.

Článek
Fotogalerie

Tým s Jaromírem Jágrem po čase vyprodal ostravské halu. K její radosti měli převážnou část utkání v režii Vítkovičtí. Šidlíkův volej reflexivně vyrazil Godla, Roman pak v přesilovce orazítkoval tyč. Sotva se vyloučený Machač vrátil na led, propasíroval v čase 9:10 zblízka kotouč do kladenské branky Mallet.

Během 50 vteřin domácí své vedení zdvojnásobili. Bukarts dostal, byť na ofsajdové hranici, ideální pas do jízdy od Schleisse a z levého křídla prostřelil Godlu podruhé.

Kladno dokázalo zápas zdramatizovat 58 sekund před koncem první části. Stach před brankovištěm ze vzduchu sklepl Austinovo nahození od modré čáry a regulérnost jeho trefy posvětil až videorozhodčí.

Druhou část sice Rytíři načali aktivně a úvodní střídání kroužili kolem Svobody, ale Stach zazvonil jen na tyč a naopak domácí z prvního brejku zavěsili ve 24. minutě Romanem a znovu odskočili na dvoubrankový rozdíl. Ostravané byli i v dalším průběhu nebezpečnější. Z brejků i závarů mohli přidat další branky, ale ani Romanova dorážka v odkryté bráně neskončila.

A tak znovu v poslední minutě druhé třetiny zadělali na drama hosté, když po Melkově akci doklepl puk za Svobodova záda Strnad. Středočeši ožili a v opticky vyrovnaném závěru dokázali srovnat krok i gólově. Krátce po nevyužité přesilovce se v 57. minutě trochu se štěstím dostal k odraženému puku Melka a z úhlu přehodil ležícího Svobodu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jaromír Jágr z Kladna a Petr Šidlík z Vítkovic.

Aktivněji působící Kladno nejprve v prodloužení mohlo rozhodnout díky O'Donnellovi, ale skórovat se povedlo až Strnadovi, který se probil před Svobodu a opakovanou dorážkou vstřelil vítězný gól.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Rytíři Kladno 3:4 v prodl. (2:1, 1:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Mallet (P. Zdráhal, Trška), 10. Roberts Bukarts (Schleiss, M. Svoboda), 24. O. Roman (Roberts Bukarts, Schleiss) - 20. Stach (Austin, B. Nash), 40. J. Strnad (Melka, T. Kaut), 57. Melka, 64. J. Strnad. Rozhodčí: Holm (Švéd.), Kika - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 9833 (vyprodáno).
Vítkovice: M. Svoboda - D. Krenželok, Gregorc, Kvasnička, Šidlík, Bodák, Trška - Schleiss, O. Roman, Roberts Bukarts - P. Zdráhal, Š. Stránský, Lakatoš - Mallet, E. Němec, Dej - Guman, Werbik, Vopelka. Trenéři: Petr a Trnka.
Kladno: Godla - Austin, B. Nash, A. Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka - Jágr, Zikmund, Stach - Valský, P. Machač, Š. Bláha - Redlich, Melka, J. Strnad - Hajný, T. Kaut, O’Donnell. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Reklama

Související témata: