Hlavní obsah

Bez ohledu na nejistou budoucnost byli Vsetínští poprvé na ledě

VSETÍN

I když nikdo neví, jestli v nadcházející sezóně seniorský hokej ve Vsetíně vůbec bude, hokejisté valašského klubu pod vedením kouče Rostislava Vlacha poprvé vyjeli na led stadionu na Lapači. První trénink proběhl jen pár hodin poté, co arbitrážní komise rozhodla, že se bude zabývat odvoláním šestinásobného mistra proti verdiktu Asociace profesionálních klubů, která na valné hromadě vyřadila Vsetín kvůli nesplnění licenčních podmínek z extraligy.

Článek

Arbitrážní řízení musí proběhnout nejpozději do šestnácti dnů, Valaši tak budou v dalších dnech dále trénovat v obavách o svou budoucnost. "Je to nepříjemné, čas se krátí a hráčů na trhu není tolik, kolik bychom potřebovali," řekl ČTK trenér Vlach.

Tým drží pohromadě snad už jen silou vůle. V kádru je momentálně dvaadvacet hráčů a tři gólmani. Posily žádné. "V této situaci sem nemůžeme nikoho dostat, to je logické. Máme tady juniory, vlastní odchovance a hráče, kteří zbyli v mužstvu po loňské sezóně. Pokud bychom měli hrát extraligu, sestavu samozřejmě potřebujeme doplnit," řekl Vlach.

Nejbližší instancí, která by vsetínský pád mohla odvrátit, je arbitrážní komise. Podle serveru týden.cz však šéf klubu Oldřich Štefl iniciuje svolání mimořádné valné hromady APK, na níž by se kluby mohly k vyřazení Vsetína znovu vyjádřit a rozhodnutí případně přehodnotit.

Valná hromada leda až po arbitráži

"Žádnou žádost jsem neobdržel, vím jenom o neoficiálním setkání Vsetínských s ředitelem APK Šulcem," řekl serveru týden.cz prezident APK Ctibor Jech, který může mimořádné zasedání řídícího orgánu extraligy svolat jako jediný. "Nicméně nebudu svolávat valnou hromadu, dokud nebude rozhodnuto v arbitráži," předestřel Jech.

Do arbitrážního procesu se kádr vsetínských hokejistů určitě nerozroste. Vlach si stýská, že času je stále méně. "Máme sice přísliby několika hráčů, kteří by k nám přišli, ale ani oni nebudou čekat do září. Potřebují mít taky nějakou jistotu a čím víc se to bude protahovat, tím hůř pro nás," připustil Vlach.

Kdyby arbitráž vsetínský protest uznala, podle Vlacha by se prý tým dal na nejvyšší soutěž ještě připravit. "Je otázka, jací hráči by na trhu ještě byli. Mohli bychom si pomoct snad i s hokejisty, co se nedostanou do kádru jiných extraligových klubů. Ale nechtěli bychom tam být jen do počtu. Bude to čím dál složitější," dodal Vlach.

První přípravný zápas má Vsetín sehrát 7. září proti Vítkovicím.

Reklama

Související témata: