Hlavní obsah

České Budějovice chtějí stavět na týmu z minulé hokejové sezóny

Hokejisté Českých Budějovic jako poslední z dosavadní čtrnáctky extraligových týmů zahájili další fázi přípravy na nadcházející ročník nejvyšší soutěže. Čtvrtý celek poslední sezóny chce navázat na úspěšné období s velmi podobným týmem.

Článek

V kádru již sice nebudou obránci Zdeněk Kutlák s Martinem Vágnerem, neboť Kutlák zamířil na zahraniční angažmá do švýcarského Ambri a Vágner ukončil hostování z Pardubic, ale nijak výrazně by neměla utrpět ani útočná síla. Mezi jmény odcházejících forvardů je pravděpodobně největší ztrátou odchod Václava Nedorosta do Liberce, Jiřímu Haškovi, Róbertovi Krajčimu a Romanu Stantienovi skončila hostování.

Na soupisku Jihočechů naopak přibyli obránci Vladimír Sičák ze švédského Malmö a Tomáš Frolo z Třince, teprve dvacetiletý útočník David Kuchejda z týmu Sault Ste. Marie v nižší zámořské OHL a v tomto týdnu se klub dočkal možná největší letní posily v podobě obránce Filipa Nováka z Columbusu Blue Jackets. Kvůli potřebnému klidu na pozici brankáře navíc přišel na tříměsíční hostování zkušený Martin Altrichter.

"Kostru týmu máme pořád stejnou, přestože někteří hráči odešli a třeba obránce Kutlák s útočníkem Nedorostem patřili mezi klíčové hráče. Chtěli jsme však stavět na týmu z poslední sezony," potvrdil v rozhovoru pro ČTK sportovní manažer klubu Jaromír Látal.

"Sičák a Frolo jsou hráči v ideálním hokejovém věku. Sičák je odsud z regionu, zná to tu a do klubu se vrací po devíti letech v zámoří a severských soutěžích. Frolo je důrazný obránce, který určitě na tom našem malém kluzišti rozdá pár ran," věřil Látal ve správnou volbu letních posil. "Nejistou pozici náhradního brankáře jsme prozatím vyřešili tříměsíčním hostováním Martina Altrichtra. Pak uvidíme, jak na tom s problémovým kolenem bude Jan Chábera," dodal Látal.

Svěřenci trenérské dvojice Josef Jandač - Milan Černý se jinak připravovali podle zaběhnutého scénáře. "U nás se trénovalo klasicky jako v minulosti, celkem šlo o osm týdnů suché přípravy," řekl Látal. Také Českobudějovičtí zasáhnou stejně jako ostatní extraligové kluby do letního hokejového poháru Tipsport Hockey Cupu. "Je to sice nějaká soutěž, jež má svoje pro a proti, ale zatím je ještě brzy na nějaké hodnocení, zda je dobré, či naopak špatné, že byla obnovena," nabídl svůj názor na věc Látal.

Přehled přípravných zápasů:
Čtvrtek 2. srpna: České Budějovice - Jihlava (17:00),
pondělí 6. srpna: Slavia - České Budějovice (17:30, Eden, Tipsport Hockey Cup),
úterý 7. srpna: Plzeň - České Budějovice (17:30, Tipsport Hockey Cup),
čtvrtek 9. srpna: České Budějovice - Znojmo (17:00, Tipsport Hockey Cup),
úterý 14. srpna: České Budějovice - Slavia (17:00, Tipsport Hockey Cup),
čtvrtek 16. srpna: České Budějovice - Plzeň (17:00, Tipsport Hockey Cup),
úterý 21. srpna: Znojmo - České Budějovice (17:00, Tipsport Hockey Cup),
pátek 24. srpna: Straubing (Něm.) - České Budějovice (19:30, Mercure Cup v Norimberku),
sobota 25. srpna: Rapperswill (Švýc.) - České Budějovice (15:00, Mercure Cup v Norimberku),
neděle 26. srpna: Norimberk (Něm.) - České Budějovice (18:30, Mercure Cup v Norimberku),
čtvrtek 30. srpna: České Budějovice - Pardubice (17:30),
úterý 4. září: Pardubice - České Budějovice (17:00),
čtvrtek 6. září: České Budějovice - Karlovy Vary (17:00).

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice