Hlavní obsah

Vlasák: Kvůli trenérovi to chci zvládnout

Po angažmá ve švédském Linköpingu se hokejový útočník Tomáš Vlasák opět těší na českou extraligu, když se stal největší posilou Plzně. V rozhovoru pro deník Právo Vlasák mimojiné vykládal o tom, co jej na západ Čech přivedlo, proč chce s týmem konečně uspět, nebo o srovnávání trenérů Růžičky a Kučery.

Článek

V Plzni už hodně týmových lídrů pohořelo, nebojíte se toho?

Tuhle otázku už jsem slyšel snad tisíckrát. Kdybych měl strach, tak do Plzně nechodím. Mě hlavně lákalo, že jdu do hokejového města, které má stabilní finanční zázemí a oddané fanoušky.

Právě plzeňští příznivci jsou ale považováni za jedny z nejnáročnějších v extralize. Neobáváte se, že by si na vás v případě porážek také mohli při zápasech vylít zlost?

Co jsem letmo koukl na internet, tak se mi reakce fanoušků k mé osobě zdály vstřícné. Ale poznal jsem, že už jsou trochu netrpěliví. Moc by si už přáli úspěch.

V Plzni se sejdete s dalšími bývalými slávisty, kteří z Prahy také neodcházeli v dobrém (Roman Málek, Tomáš Divíšek). Čím to je, že jste zakotvili zrovna na západě Čech?

Myslím, že je to hlavně ambiciózností týmu. Všichni od vedení po fanoušky už touží pořádně zabodovat. Navíc pro mě je dobré, že z Prahy můžu být v Plzni za hodinku.

V Plzni vás trénuje Jiří Kučera, který v reprezentaci hrával s Vladimírem Růžičkou, vaším koučem ve Slavii. Dají se tihle dva srovnat?

Snad, že jsou to oba hokejoví fanatici. Jirka Kučera je ovšem nepoměrně klidnější. Zažil jsem pod ním jen letní přípravu, ale z toho jsem usoudil, že to je parádní trenér. Už jen kvůli němu bych to chtěl v Plzni zvládnout dobře. Kouč by si úspěch zasloužil.

Reklama

Související témata: