Hlavní obsah

Hokejisty Pardubic posílil obránce Posmyk z Českých Budějovic

PARDUBICE

Obránce Marek Posmyk se stal posilou hokejistů Pardubic pro nadcházející sezónu. Osmadvacetiletý obrovitý zadák přišel do Moelleru na roční hostování z českobudějovického Mountfieldu. Uvedly to oficiální internetové stránky pardubického klubu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Obránce Marek Posmyk

Článek

"Marek se ihned zapojí do přípravy našeho mužstva. Už v neděli se bude hlásit na tréninku v Přerově," řekl serveru generální manažer Moelleru Zbyněk Kusý. Posmyk strávil v Českých Budějovic uplynulé dvě sezóny, v jejich dresu se vrátil do extraligy po působení v Norimberku a Linci.

Právě před dvěma roky prý chtěly 196 centimetrů měřícího a 104 kilogramů vážícího zadáka i Pardubice. "Dost jsme o něj usilovali, tenkrát to ale nevyšlo. Jsem rád, že jsme se nyní dohodli," uvedl Kusý. Posmyk je po Martinu Richterovi druhou posilou defenzivy úřadujícího vicemistra, přičemž zadní řady opustil z kádru jen Petr Čáslava (Čerepovec). "Chceme tu vytvořit zdravé konkurenční prostředí. Je to vzhledem k náročnosti nového soutěžního ročníku."

V uplynulém ročníku Posmyk nasbíral v 49 zápasech včetně play-off 13 bodů za devět branek a čtyři asistence. Odchovanec jihlavského hokeje, který hrál také za Zlín, Slavii a Plzeň, má na kontě v nejvyšší soutěži celkem 265 utkání a 79 bodů za 36 tref a 43 přihrávek. "Marek je důrazný a velmi dobře fyzicky vybavený obránce se super střelou. Je tedy velice silný při přesilovkách. Má rovněž bohaté zkušenosti ze zámoří," doplnil Kusý na adresu hráče, který odehrál v NHL za Tampu Bay 19 utkání a zaznamenal tři body.

Posmyk se do Pardubic těší. "Koketoval jsem s nimi již dříve, jsem moc rád, že to nyní vyšlo. V Českých Budějovicích je mnoho obránců, chtěl jsem být uvolněn. Dostal jsem zelenou a jsem rád, že to takto dopadlo. Jdu do Pardubic, je to perfektní," řekl Posmyk pro Český rozhlas Pardubice.

Reklama

Související témata: