Hlavní obsah

Pardubice získaly do útoku Slováka Somíka

Další posilou hokejistů Pardubic bude slovenský útočník Radovan Somík. Mistr světa z roku 2002 v pondělí absolvuje lékařskou prohlídku a podepíše smlouvu. O den později už by se měl připojit k mužstvu na soustředění v Přerově.

Článek

Somík strávil uplynulé dvě sezóny v ruském Čerepovci. V extralize už hrál v letech 2000 až 2002 ve Zlíně, pak oblékl v NHL dres Philadelphie. Během výluky v zámořské soutěži nastupoval v Česku za Vsetín.

Pardubice hledaly pravé křídlo po odchodu Jana Čalouna do Ústí nad Labem a po měsíci a půl se dohodly se Somíkem. „Splňuje všechny parametry, které jsme chtěli," uvedl na klubovém serveru generální manažer klubu Zbyněk Kusý.

Třicetiletý rodák z Martina měl podle něj dost nabídek z celé Evropy. „Je to velice platný hráč se zkušenostmi i z NHL. Patří k základním hráčům slovenského národního mužstva," prohlásil Kusý.

Další posilování kádru před novou sezónou už prý finalista minulého ročníku neplánuje. „Řekl bych, že v tuto chvíli máme mužstvo kompletní a máme dostatečně široký tým. Příležitost dostane každý," řekl Kusý.

Před Somíkem získali Pardubičtí dvě posily do defenzivy Martina Richtera a Marka Posmyka.

Reklama

Související témata: