Hlavní obsah

Hokejisté Kladna porazili v přípravě Beroun

PRAHA

Kladenští hokejisté zvítězili i ve svém druhém přípravném utkání, když v úterý porazili prvoligový Beroun 3:0. Dvě branky dali domácí v přesilovkách, které byly jejich velkou zbraní v minulé sezóně, třetí gól vstřelili naopak v oslabení.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Hokejový obránce Jakub Grof (uprostřed) postoupil se spoluhráči z Ústí do extraligy.

Článek

Kladno mělo značnou převahu, brankář Lev zasahoval poprvé vážněji až v desáté minutě. Jeho spoluhráči však nedokázali dlouho vyzrát na velmi dobře chytajícího Štelmacha, ani poté na jeho náhradníka Nováka.

Kladenským přesilovkám ale Medvědi neodolali. V závěru první třetiny dal úvodní gól Kalla, druhý přidal v polovině zápasu Bělohlav. Ve třetí třetině pak zpečetil kladenskou výhru ve vlastním oslabení Horna po krásné spolupráci s Liborem Procházkou.

Trenér Zdeněk Müller nebyl po utkání zcela spokojen s produktivitou svého týmu. "Soupeř dobře bránil, hráli jsme pořád do plných. Góly jsme dali v přesilovkách a v oslabení, při hře pět na pět jsme se brankově neprosadili. Nejen proto, že soupeři dobře chytali brankáři, ale i proto, že jsme měli problémy vypracovat si šance v útočné třetině," uvedl.

Další zápas sehraje Kladno v pátek od 18:00 na ledě Karlových Varů. Bude to jeho první vystoupení v Tipsport Hockey Cupu.

Kladno - Berounští Medvědi 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: 19. Kalla, 30. Bělohlav, 42. Horna. Rozhodčí: Bolina. Vyloučení: 8:11. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 300.

Ústečtí hokejisté zdolali na úvod přípravy Most

Nováček hokejové extraligy Slovan Ústečtí Lvi porazil v úterý ve svém prvním přípravném utkání na novou sezónu 6:1 Most, který postoupil do první ligy. Střelecký den měl Ladislav Slížek, autor tří branek.

Ústí předvedlo řadu pěkných kombinací a Most zachránil od vyšší porážky brankář Slipčenko. Největší posila Lvů Jan Čaloun jednou skóroval a připsal si dvě asistence. Naopak Slovák Andrej Novotný, nejvýraznější posila obranných řad Ústí, kvůli zdravotním potížím do zápasu nenastoupil. Ústí testovalo zkušeného útočníka Petra Míku, který naposledy působil v Drážďanech.

Další přípravný zápas sehraje Ústí ve čtvrtek 2. srpna od 17:00 doma s Hradcem Králové. Do Českého poháru vstoupí v úterý 7. srpna na ledě Liberce.

Slovan Ústečtí Lvi - Baník Most 6:1 (3:1, 2:0, 1:0)
Branky: 3., 16. a 39. Slížek, 11. Čaloun, 40. Mrázek, 43. Liščák - 4. Kašťák. Rozhodčí: Florián - Bidrman, Sichrovský. Vyloučení: 4:7, navíc Liščák 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 1500.

Zlín zahájil přípravu porážkou se Slovanem

Hokejisté RI Okna Zlín prohráli v úvodním přípravném utkání se Slovanem Bratislava 1:3. Slovenský mistr dal všechny tři góly v první třetině, za domácí zkorigoval v závěru druhé části Balán.

RI Okna Zlín - Slovan Bratislava 1:3 (0:3, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 40. Balán (Záhorovský, Balaštík) - 2. Hujsa (Kropáč), 7. Kmeč (Lažo), 15. Lažo (Kováčik). Vyloučení 4:9. Využití 1:0. Rozhodčí: Škach - Wesley, Knap. Diváci: 1000.

Vary přehrály ruský Orenburg

Hokejisté karlovarské Energie porazili ve svém úvodním přípravném utkání ruský celek Gazprom Orenburg 3:0. Hosté pod vedením českého trenéra Jiřího Čelanského, kteří nahradili původního soupeře CSKA Moskva, se nedokázali prosadit proti bezchybně chytající brankářské dvojici Mensator - Sáblík.

Karlovarští se všemi nováčky v sestavě předčili ruského soupeře i v pozápasové pětici samostatných nájezdů. Vedle Milana Procházky, který zaznamenal dva body za gól a asistenci, mohl individuální výkon hřát i mladíka Pavla Kuběnu. Ten si připsal svou premiérovou trefu v mužstvu dospělých.

Karlovy Vary - Gazprom Orenburg 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky: 15. Kuběna, 27. Milan Procházka, 39. Prošek. Rozhodčí: Turčan. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 1200.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec