Hlavní obsah

Kladno dostalo nařezáno, legenda přihrála na gól. Zlín vyhrál nad Kometou

škv, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Zlína vyhráli ve středečním utkání 21. kola extraligy na domácím ledě nad Kometou Brno 5:4. Hosté nabrali tříbrankové manko už v první třetině, pak sice snížili na rozdíl jedné trefy, ale na body nedosáhli. V dohrávce 10. kola Kladno s Jaromírem Jágrem v sestavě prohrálo na ledě vedoucí Sparty 2:6.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr z Kladna a Jan Košťálek ze Sparty

Článek
Fotogalerie

Kometa sice měla proti Zlínu extra motivaci, protože v prvním vzájemném zápase doma utrpěla od Beranů potupný debakl 0:7, což pro ni byla nejtěžší porážka za posledních pět let. Jenže také ve Zlíně na body nedosáhla. Už v první třetině inkasovalo Brno tři branky a Berani zrovna nepotvrzovali, že jsou nejhorším celkem extraligy v domácím prostředí.

Dvě trefy brněnského Holíka sice zdramatizovaly na chvíli duel, ale Zlín během minuty opět odskočil na 5:2. Kometa následně dvěma trefami Hrušky korigovala skóre, ale k bodovému zisku to hosty už nedovedlo.

Sparta potvrdila v duelu s Kladnem roli favorita. V čele tabulky se utrhla na šest bodů po výhře 6:2. Extraligový zápas navíc sledovala rekordní návštěva sezony, kdy do haly našlo cestu 17 220 fanoušků. Rekord celé soutěže to ale není, ten drží utkání Komety se Spartou pod širým nebem, které v lednu 2016 vidělo za Lužánkami 21 500 fanoušků.

Pražané šli do vedení po zásahu Kudrny, jehož platnost posvětilo i video. Postupně jejich náskok narostl až na 3:0. Pak sice Zikmund snížil, jenže když hned za třináct sekund Buchtele opět zvýraznil náskok Sparty, měli Pražané duel bez potíží pod kontrolou. Nakonec Sparta vyhrála 6:2 a z posledních třinácti zápasů prohrála pouze jednou.

Hokejová Tipsport extraliga:
Předehrávka 21. kola:
Zlín - Brno 5:4
Branky: 14. Šlahař, 17. Honejsek, 20. Kubiš, 32. Dufek, 33. Claireaux - 21. a 27. Holík, 33. a 55. Hruška
Dohrávka 10. kola:
Sparta - Kladno 6:2
Branky: 4. Kudrna, 23. Forman, 24. Řepík. 30. Buchtele, 44. Rousek, 51. Sukel - 30. Zikmund, 36. Melka.

Reklama

Související témata: