Hlavní obsah

Fanoušci Sparty zuří kvůli potlesku pro Jágra: Bylo to na zvracení!

„Čas 35:20, gól týmu Rytíři Kladno vstřelil hráč číslo 43 Antonín Melka. Asistence hráč číslo 68 Jaromír Jágr. Stav utkání - 4:2,“ oznamoval hlasatel během středeční dohrávky 10. kola hokejové extraligy mezi Spartou a Kladnem a drtivá většina ze 17 220 přítomných diváků ve vyprodané libeňské O2 areně spustila potlesk. Věnovala ho sedmačtyřicetiletému útočníkovi Středočechů za jeho parádní kličku Vladimíru Růžičkovi mladšímu a následnou nahrávku, po níž gól padl. Skalní fanoušky Sparty ale reakce převážné části publika pořádně vytočila.

Bohužel nejsem Jágr před dvaceti lety, posteskl si Jaromír Jágr. Do O2 areny i tak přitáhl rekordní návštěvuVideo: Sport.cz

 
Článek

Ještě nikdy nedorazilo na utkání české extraligy hrané v hale víc diváků než ve středu večer. Důvod byl prostý. Spousta lidí se přišla do O2 areny podívat na Jaromíra Jágra, jenž i v pokročilém věku na tuzemskou nejvyšší soutěž nejenže stačí, ale navíc patří ke klíčovým hráčům Rytířů.

Jágr je pro české hokejové fanoušky ikonou, a když se v závěru druhé třetiny báječnou kličkou zbavil Růžičky a naservíroval gól Antonínu Melkovi, aplaudovat mu začali i příznivci Sparty.

Těm skalním, většinou kotelníkům, se ale v ten moment začala vařit krev v žilách. „Každej sparťan, kterej při té ohlášené Jágrově asistenci zatleskal, by si měl stoupnout před zrcadlo a dát si pár přes držku," napsal v diskuzní fóru na stránce spartans.cz, kde příznivci Pražanů probírají nejen hokej, ale i fotbal, uživatel loupák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Kladna Jaromír Jágr před zápasem na Spartě.

„Dneska se ukázalo v plný síle, že celá O2 arena je jedna velká cirkusárna, která přitahuje akorát fakt lidi, kterým je Sparta fakt někde. Že tam přijdou lidi v repre dresu s 68, budiž, to bylo vidět už dřív. Ale aby lidi tleskali asistenci na gól proti vlastnímu týmu, tak to už bylo na zvracení...," připojil se Gaspin.

„Jinak by si Jágr (při vší úctě k němu, a že u mě ji má v podstatě největší) měl uvědomit, že pokud sem přijede jako soupeř, tak prostě není pan nedotknutelnej," dodával.

Podobných reakcí je na diskuzním fóru většina. „Jágr je osobnost a lákadlo, to jo, ale zase ten cirkus okolo by se neměl přehánět. Ještě jednou to nejspíš budeme muset absolvovat v lednu a potom doufám, že buď Kladno sletí zpátky dolů, nebo Jágr vyhodnotí všechno pro a proti a po téhle sezoně to na ledě odpíská a půjde u nich na plnej úvazek do kanclu. Samozřejmě ho jako hráče uznávám, ale kdo chce tleskat a poskakovat a co všechno ještě při jeho akcích, tak ať si buď zajede na Kladno, nebo počká na nějakou exhibici Jágr teamu," myslí si diskutér s přezdívkou frafont.

„Ti, co měli na sobě dres Sparty a tleskali jisté 68 za asistenci při gólu proti Spartě? Mor na ně, ať dres odevzdaj a táhnou...," myslí si SpartaCorps.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr z Kladna a Jan Košťálek ze Sparty

Našli se ale i tací, kteří na potlesku pro nejproduktivnějšího Evropana v dějinách NHL nevidí nic špatného. „Jarda Jágr je fenomén a ještě dlouho bude. Mně naopak nevadí, že přišlo hodně čumilů, kteří ho chtěli vidět a třeba mu i zatleskali při jeho asistenci. A co, že na sobě měli dres Sparty? Nikomu jinýmu z Kladna netleskali a naopak se alespoň radovali i z gólů Sparty," soudí karlos.

„Za mě ať si sváteční diváci na Jágra klidně choděj, je to každého věc, za co peníze utratí a jestli si ty lístky koupí. Když uvedu příklad z druhého pohledu, kdyby jel letos dostihy Váňa, taky bych se asi šel jako sváteční divák podívat a bylo by mi jedno, co si o tom myslí skalní fanoušci v Chuchli, co i bez Váni chodí pravidelně," zmiňuje Vojta dostihovou legendu.

Rozumíte některým fanouškům Sparty, kterým vadí, že jiní příznivci pražského klubu tleskali Jaromíru Jágrovi za jeho asistenci na druhý gól Kladna?
Ano
13,7 %
Ne
86,3 %
Celkem hlasovalo 14425 čtenářů.

Reklama

Související témata: