Hlavní obsah

Gregora přilákaly mistrovské ambice hokejového Liberce

LIBEREC

Čeká ho trenérská premiéra v hokejové extralize a hned u týmu s mistrovskými abicemi. „Právě to mě láká, proto jsem nad libereckou nabídkou neváhal a udělám maximum, abych tu byl úspěšný,“ říká 45letý Slovák Dušan Gregor.

Článek

„Líbí se mi systematická činnost klubu, který funguje na vynikající bázi a má všechny předpoklady pro další výkonnostní posun,“ říká kouč, který na Slovensku přivedl k titulu Trenčín, působil i v Košicích a naposledy v Žilině. „Pro můj profesní růst je důležité, že jsem nyní přišel do soutěže, která je kvalitnější než slovenská liga.“

Liberec vyhrál dvakrát po sobě základní část, prioritní postavení ale nepotvrdil v play-off. Změnit to mají i nově příchozí Kašpařík ze Zlína, Nedorost z Českých Budějovic, z finského angažmá se vracející extřinecký obránce Hunkes a doma je ze zámoří i junior Vantuch. „Posily by se měly uplatnit v přesilovkách a oslabeních. Určitě je výhodou, že Kašpařík s Nedorostem tady už působili a Hunkes je i přes své mládí zkušeným hráčem, kterého předchází výborné reference. Čekám od něj zvýšení konkurence a údernosti v zadních řadách,“ líčí Gregor.

„Mužstvo má svou sílu a kvalitu, i když bych ještě uvítal útočníka i obránce. Tlak na místa v sestavě je pro ambiciózní celek potřebný. Zatím zkoušíme součinnost formací, důraz klademe i na přesilovky a vyváženost ofenzivního a defenzivního projevu,“ připouští Gregor.

„V suché části přípravy jsme udělali velký kus práce, ale ještě větší penzum chceme odvést na ledě. V Tipsport Cupu absolvujeme atraktivní konfrontace se Spartou a Pardubicemi, dvěma nejlepšími celky minulé sezóny. A dostatečně nás jistě prověří i turné ve Švýcarsku,“ přibližuje náplň přípravy.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín