Hlavní obsah

Plzeň - Karlovy Vary 4:3Plzeň díky Robovým dvěma gólům ovládla derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Budík 1 : 0
24. Skuhravý 1 : 1
28. Flek 1 : 2
35. Raška 1 : 3
37. Rob 2 : 3
52. Gulaš 3 : 3
57. Rob 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v 18. kole extraligy Karlovy Vary 4:3 a upevnili si pátou výhrou v západočeském derby za sebou druhou pozici v tabulce. Zajímavý souboj přinesl dva obraty ve skóre. Energie se nejprve třemi trefami v prostřední části dostala po prohrané první třetině do vedení, ale domácí si díky dvěma využitým přesilovkám, kdy vždy skóroval Luboš Rob, vzali vedení zpět. Rozhodující gól padl v čase 56:10. Plzeň tak vyhrála počtvrté v řadě a Energie naopak potřetí za sebou nebodovala.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, při vyloučení plzeňského Vráblíka ale přesilovkový pokus Rachůnka bez přípravy z levého kruhu stačil Frodl zastavit. Za chvíli se zaskvěl také jeho gólmanský protějšek Novotný, který během početní výhody domácích zlikvidoval Gulašovu ránu.

V sedmé minutě už se Indiáni radovali, když Budíkovo nahození skončilo díky Kantnerově cloně v síti. Hráči Energie nedokázali odpovědět během další přesilovky a naopak v závěru první třetiny se s vypětím všech sil ubránili v oslabení tři proti čtyřem.

Po pauze sice pokračovala střelecká převaha domácích, ale ve 24. minutě po nenápadné akci přiťukl Vondráček puk Skuhravému a ten zblízka vyrovnal na 1:1. O chvíli později po přečíslení dvou na jednoho zahrozil Raška a v 28. minutě plzeňské zaváhání v rozehrávce potrestal z mezikruží přesnou střelou do levého horního růžku Beránek. Hosté spoléhali na brejky a po jednom z nich nebezpečně pálil Mikúš.

V polovině utkání zesílil nápor domácích, skvělý Novotný ovšem zastavil střelu nekrytého Kracíka, vzápětí vleže nedovolil skórovat Malátovi a zneškodnil i Čerešňákův bekhendový blafák po drzém průniku. Když se v další gólové šanci opět neprosadil sedmnáctiletý Malát, udeřilo překvapivě na druhé straně, když se z opakované dorážky prosadil v 35. minutě Raška. Dvě minuty nato domácí vrátilo do hry vyloučení Grígera, které potrestal kontaktní brankou na 2:3 po nechytatelné ráně z voleje Rob.

Od začátku závěrečné dvacetiminutovky se Indiáni tlačili ve snaze o srovnání skóre dopředu. Hosté čekali na protiútoky. Zakončení Flekova úniku překazil Budík a napravil předchozí vlastní chybu na modré čáře. Beránkův pokus po rychlém přečíslení zneškodnil včasným skluzem Frodl, na druhé straně v 50. minutě neprostřelil zblízka Novotného Eberle a Vráblík trefil břevno.

Radost plzeňským fanouškům v zaplněnému hledišti přinesl až Gulašův průnik v 52. minutě, který plzeňský kapitán ozdobil bekhendovým vyrovnáním na 3:3. Rozjetí domácí mohli rychle rozhodnout, hosté však zásluhou Novotného přežili Budíkovu gólovou šanci a odolali i při Koblasově vyloučení.

Energii srazil až trest pro Vondráčka za zdržování hry. Po Gulašově ideální přihrávce totiž pálil do odkryté branky Rob a v 57. minutě dokonal plzeňský obrat. Půldruhé minuty před sirénou odmítl Frodl při karlovarské power play pohotovým rozklekem proti Flekově dorážce prodloužení.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 4:3 (1:0, 1:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Budík (V. Němec, Kantner), 37. Rob (Moravčík), 52. Gulaš (Kracík), 57. Rob (Gulaš, Čerešňák) - 24. Skuhravý (Vondráček, Šenkeřík), 28. Flek (T. Rachůnek), 35. Raška (T. Kubalík, Eminger). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 6521.
Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Moravčík, Čerešňák, Houdek, L. Kaňák, Budík, T. Voráček - Gulaš, Kracík, Malát - Pour, V. Němec, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Rob, Roman Vlach, Vracovský. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - T. Kubalík, Raška, Kohout - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice