Hlavní obsah

Už bylo načase něčím přispět, usmíval se po tříbodovém zápase proti Kometě vítkovický Zdráhal

Ostrava

Protivníka měli na kolenou a stačilo ho jen dorazit. Hokejisté Komety Brno vedli na ledě Vítkovic po dvou třetinách 3:0, za necelých třináct minut třetí části ale o náskok přišli. Střelecký půst Vítkovic proti Brnu ukončil po dlouhých 134 minutách Patrik Zdráhal, jenž zametl do branky puk po střele Deje. „Už bylo načase něčím přispět,“ radoval se Zdráhal, jenž ke gólu přidal i dvě přihrávky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Ondřej Němec z Brna a Dominik Lakatoš z Vítkovic.

Článek

Po 78 vteřinách přihrál na gól Šimonovi Stránskému, stejný podíl měl i na vyrovnávací brance Robertse Bukartse, který zařídil prodloužení. Produktivní Lotyš následně rozlouskl i nájezdy, ve kterých hostům kvůli bitce s Petrem Šidlíkem scházel Tomáš Plekanec.

Co se dělo s Vítkovicemi první dvě třetiny?

Nevím, byli jsme nějací zaleknutí, nevyužili jsme toho, co jsme v reprezentační přestávce natrénovali. Tréninky vypadaly super, ale přišli jsme na zápas a nešly nám nohy. Ve třetí třetině jsme ale ukázali, že natrénováno máme dobře.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Patrik Zdráhal z Vítkovic a Tomáš Bartejs z Brna.

Co vás nakoplo? Gól Baláže, který padl až po vypršení času ve druhé třetině a nemohl být uznán?

O přestávce jsme si v šatně řekli, že už konečně musíme něco ukázat. Asi nás nakopl ten první gól, pak jsme začali konečně hrát, to, co umíme.

Střeleckou nulu jste umazal vy, byl to klíčový moment?

To bych si ani neřekl. Já ten obrat nezařídil. Je skvělé, že nám to tam pak napadalo.

Ke gólu jste přidal i dvě přihrávky. Byl to nejpovedenější zápas v sezoně?

Už bylo načase něčím přispět (smích). Jsem rád, že tam naší lajně něco spadlo. Otočit zápas proti Kometě se počítá. Jsou to důležité a cenné dva body.

Reklama

Související témata: