Hlavní obsah

Dostaneme gól a rozklepeme se jako pětiletí kluci, zoufal si brněnský Zaťovič

Třígólové vedení po dvou třetinách utkání na ledě Vítkovic jim bylo málo. Hokejisté Komety Brno si nechali ve třetí části utkání 18. kola protéct mezi prsty a neuspěli ani v rozhodujících nájezdech. „Zápas jsme měli naprosto pod kontrolou, soupeř vůbec neděl, co hrát. Nechápu to,“ kroutil po čtvrté porážce v řadě kapitán Brna Martin Zaťovič.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brněnský kapitán Martin Zaťovič (uprostřed) v souboji s Peterem Trškou z Vítkovic. Vpravo je Petr Holík.

Článek

„Dostaneme první gól a začneme hrát úplně něco jiného a rozklepeme se jako pětiletí kluci. Jedem ve dvou za bránu, soupeř to hodí před ní a spoluhráč dává do prázdné. Jako žáčci," pěnil Zaťovič.

Hosté měli utkání výborně rozjeté. Využili tři úvodní přesilovky a získali pohodlný náskok. „A dostali jsme gól a najednou jsme byli strašně nervózní. Nevím z čeho, když jsme zápas měli pod kontrolou. Úplně jsme zápas odevzdali. Lajdácky, žákovské chyby. Pos.ali jsme se z toho," láteřil 34letý hokejista.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Ondřej Němec z Brna a Dominik Lakatoš z Vítkovic.

Kometa ztratila čtvrtý zápas za sebou. Značí to něco? „V útlumu nejsme. Dneska jsme měli vyhrát. Předváděli jsme, co jsme chtěli, přesilovky nám šly, hráli jsme to skoro do prázdné. To bylo pozitivní," připomněl autor druhé branky Brna.

„Ale třetí třetina, to byla naprostá katastrofa. Já klukům do hlavy nevidím, hraju furt stejně. Ale děláme hrozné chyby, najednou odhazujeme puky a tvoříme věci, které tvořit nemáme. Ať se k tomu postaví každý sám," vybídl kabinu Zaťovič.

Hosté neuspěli ani v nájezdech. Domácího Miroslava Svobodu nepřekonal ani jeden z pěti aktérů závěrečného rozstřelu. „To je loterie, gólman nás vychytal, ale my jsme měli tři body na lopatě a připravili jsme se o ně vlastními chybami. Už jsme si něco řekli v kabině," naznačil Zaťovič.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice