Hlavní obsah

Liberecká vítězná série trvá, mistr se před Spartu nedostal. Jágrův příspěvek nestačil

mm, likSport.cz
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga má nadále stejného lídra. Úřadující mistr z Třince nevyužil šance ve 22. kole přeskočit pražskou Spartu, prohrál doma se Zlínem 4:5 po samostatných nájezdech. V dalších úterních utkáních vítězili domácí: Plzeň porazila Kladno 3:1, Litvínov udolal Karlovy Vary 2:1, Mladá Boleslav vyhrála nad Hradcem Králové 1:0 a brněnská Kometa přetlačila Olomouc 4:3. Liberec jede na vítězné vlně, vyhrál osmý duel v řadě poté, co pod Ještědem porazil Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu v samostatných nájezdech Petr Jelínek z Liberce a brankář Pardubic Pavel Kantor.

Článek
Fotogalerie

Oceláři mohli v případě vítězství v základní hrací době v čele tabulky vystřídat Spartu, která hraje s Vítkovicemi až ve středu. Mistr k tomu také měl v duelu se Zlínem nakročeno, po slepených gólech vedl v prostředním dějství už 3:0. Berani však nesklonili hlavy a vynutili si prodloužení a samostatné nájezdy. V nich dokonce sebrali Varaďovým svěřencům i bonusový bod navíc, a tak si Oceláři nedělní kolaps 1:6 s Karlovými Vary u svých fanoušků nevyžehlili.

Souboj dvou nejsledovanějších mužů v soutěži, plzeňského kapitána Milana Gulaše a kladenského majitele a lídra Jaromíra Jágra, skončil lépe pro nejproduktivnějšího hráče extraligy. Gulaš otevřel skóre, navíc si připsal jednu přihrávku a svoje statistiky vylepšil už na 41 kanadských bodů, Jágr si připsal asistenci u čestného úspěchu poražených. Indiáni zvítězili 3:1 a oplatili Rytířům prohru 5:7 z prvního vzájemném duelu sezony.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Kladenský šéf Jaromír Jágr na plzeňském ledě.

Jediný gól, který vstřelil v závěrečné minutě úvodního dějství David Bernad, stačil Mladé Boleslavi ke třem bodům v zápasu s Hradcem Králové. Čisté konto udržel díky 27 zákrokům brankář Gašper Krošelj, jenž neinkasoval ani během 65 minut hry předchozího duelu se Spartou. Mountfield, jediný český zástupce ve čtvrtfinále Ligy mistrů, se v extralize souží: prohrál šestý z posledních sedmi zápasů a v tabulce mu patří až osmé místo.

Předposlední celek tabulky Litvínov už poprvé nevedl jako hlavní trenér šéf klubu Jiří Šlégr a Severočeši ukončili sérii pěti porážek v řadě. Všechny branky při výhře 2:1 v souboji proti Karlovým Varům padly v úvodní třetině. Už po 13 sekundách vstřelil gól Jarůšek, poté, co hosté vyrovnali, rozhodl dalekonosnou střelou při přesilovce pět na tři obránce Pavelka.

Kometa po měsíci slaví tříbodovou výhru

Čerstvě 47letý staronový brněnský trenér a šéf klubu Libor Zábranský se už může opatrně začít usmívat. Kometa po šesti porážkách v řadě vyhrála v pátek doma nad Hradcem Králové 3:2 v prodloužení a dnes slaví tříbodový přísun po vydřené výhře 4:3 nad Olomoucí. Rozhodl gól Lukáše Kucsery ze 49. minuty.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Trenér Brna Libor Zábranský (vpravo) a asistent trenéra Kamil Pokorný.

Liberečtí Bílí Tygři jsou v euforii, sedmkrát za sebou naplno bodovali a k tomu nyní přidali dvoubodovou výhru nad Pardubicemi 3:2 po samostatných nájezdech. Poslední tým tabulky favorita dlouho trápil, po líbivé kombinaci vedl po Mandátově trefě 2:1 a byl necelé tři minuty od výhry v základní hrací době. Pak ale vzali vývoj do svých rukou zkušení liberečtí plejeři.

Radan Lenc v přesilovce vyrovnal a v nájezdech si připsal rozhodující trefu kapitán týmu Petr Jelínek. Domácí brankář Dominik Hrachovina, jenž vychytal v rozstřelu všechny pardubické střelce, tak byl i v pátém utkání v libereckém dresu vítězný.

Hokejová Tipsport extraliga - 22. kolo:
Třinec - Zlín 4:5 po sam. nájezdech
Branky: 27. M. Stránský, 28. M. Kovařčík, 29. Marcinko, 47. P. Vrána - 32. Kubiš, 35. Šlahař, 52. Buchta, 55. Fořt, rozhodující sam. nájezd Claireaux
Plzeň - Kladno 3:1
Branky: 24. Gulaš, 37. Budík, 60. Kantner - 57. Zikmund
Litvínov - Karlovy Vary 2:1
Branky: 1. Jarůšek, 15. Pavelka - 7. Rohan
Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:0
Branka: 20. Bernad
Brno - Olomouc 4:3
Branky: 2. Lev, 22. L. Horký, 26. Orsava, 49. Kucsera - 24. a 60. Nahodil, 46. Skladaný
Liberec - Pardubice 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 43. L. Hudáček, 58. Lenc, rozhodující sam. nájezd P. Jelínek - 36. M. Beran, 54. Mandát

Reklama