Hlavní obsah

Plzeň uvolnila svého útočníka. Hned v pátek navíc proti ní může nastoupit

Devět porážek z posledních deseti extraligových zápasů a poslední místo v tabulce nenechává vedení hokejových Pardubic klidným. Východočeši získali z Plzně třicetiletého útočníka Romana Vlacha, který s Dynamem podepsal smlouvu do konce sezony.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Radek Bělohlav na střídačce Pardubic.

Článek

„Potřebujeme doplnit kádr o produktivního hráče. Romana znám z jeho působení v Karlových Varech, kde se mu dařilo. Věřím, že pomůže vnést do našeho útoku oživení a najde své uplatnění i v přesilových hrách. K týmu se připojí před čtvrtečním tréninkem," uvedl sportovní manažer Pardubic Jaromír Kverka.

Vlachovi se v Plzni, do níž zamířil před probíhajícím ročníkem, nedařilo. V osmnácti zápasech zaznamenal jen dvě asistence a v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách byl se zápornými čtyřmi body nejhorším z mužstva.

„Romanovi angažmá u nás úplně nesedlo, v posledních zápasech už neměl ani velký icetime a trápil se. Je to zkušený útočník, který už má něco za sebou, a my mu přejeme, ať se mu v Pardubicích daří," prohlásil plzeňský sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Pardubice budou pro zlínského odchovance už sedmou extraligovou štací. V nejvyšší soutěži nastupoval syn trenéra Rostislava Vlacha i za Zlín, Liberec, Karlovy Vary, Olomouc, Třinec a Karlovy Vary.

Jeho přestup do Pardubic Plzeň nepodmínila blokací startu ve vzájemných duelech. Což znamená, že premiéra v dresu Dynama může být pro Vlacha hodně pikantní - Dynamo totiž v pátek hostí právě indiány.

Reklama

Související témata: