Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 3:1Plzeň zdolala Kladno, na vedoucí Spartu ztrácí tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Gulaš 1 : 0
37. Budík 2 : 0
57. Zikmund 2 : 1
60. Kantner 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 22. kole extraligy Kladno 3:1 a přiblížili se k vedoucí Spartě na tři body. Přes střeleckou převahu se Indiáni gólově prosadili až v prostřední části, kdy se trefil nejprve Milan Gulaš a po něm v oslabení Vojtěch Budík. Rytíři se prosadili až v 57. minutě přesilovkovým gólem Ladislava Zikmunda po nahrávce Jaromíra Jágra, na zvrat už v zápase na plzeňském ledě po šesti letech neměli sílu. Výhru Škody pojistil Matyáš Kantner.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Gulaš, střelec úvodní branky Plzně v duelu s Kladnem.

Článek

Domácí začali aktivněji. Záhy sice nevyužili přesilovou hru, ale již ve třetí minutě při akci dva na jednoho Kantner po nabídce Gulaše neprostřelil Godlu. Gólman hostů byl pozorný i při střelách od modré čáry a osamocený Mertl pálil v osmé minutě z mezikruží nad.

Za chvíli po dalším zaváhání kladenské obrany neprostřelil při přečíslení skvělého Godlu Suchý. Indiáni následně promarnili početní výhodu a naopak po jejím skončení se od pravého mantinelu protáhl do šance Jágr, jehož průnik zastavil gólman Frodl.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Petr Straka z Plzně a Jaromír Jágr z Kladna.

Na začátku prostřední části domácí neuspěli během přesilovky a hra se na chvíli vyrovnala. Ve 24. minutě ovšem Kehara obelstil kličkou Gulaš a po rychlé trefě mezi Godlovy betony otevřel skóre. Rytíři mohli bleskově odpovědět při vyloučení Straky, jenže Frodl vleže rychlou lapačkou zasáhl proti bekhendu Jágra a po zadovce kladenského matadora neuspěl v gólové pozici ani explzeňský Stach.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Milan Gulaš z Plzně, Martin Kehar z Kladna a brankář Středočechů Denis Godla.

V polovině utkání sice domácí nezužitkovali přesilovku pět na tři, ale následně se dokázali prosadit ve vlastním oslabení. Kladenští dlouho svírali soupeře v obranném pásmu a nekrytý Stach prováhal na brankovišti gólovou příležitost. Naopak z rychlého brejku tři na dva ve 37. minutě po spolupráci s Kantnerem a Kodýtkem pohodlně zvýšil na 2:0 Budík.

V úvodu závěrečné třetiny domácí zvolnili a hosté i díky přesilovce převzali iniciativu. Indiáni následně promarnili i svoji sedmou přesilovku zápasu a v 52. minutě je od pohromy uchránil při střele Zikmunda z bezprostřední blízkosti jen pohotový Frodlův rozklek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Bohumil Jank z Plzně a Vítězslav Bílek z Kladna.

Hosté dokázali přečkat i další oslabení a vyloučení Janka potrestal v 57. minutě po dobré práci Jágra kolem plzeňské branky Zikmund. Dramatický závěr pokazil Rytířům faul Nashe a domácí si pojistili výhru trefou Kantnera při kladenské power play.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. Gulaš (Jank), 37. Budík (Kodýtek, Kantner), 60. Kantner (Gulaš, Mertl) - 57. Zikmund (Jágr). Rozhodčí: Pešina, Kika - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:9, navíc Hajný (Kladno) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7581 (vyprodáno).
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Budík, Vráblík, Jank, Kaňák, Moravčík - Gulaš, Mertl, Kantner - Rob, Kracík, V. Němec - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, F. Suchý, Malát. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Kladno: Godla - Nash, Austin, Romančík, Kehar, Zelingr, Barinka - Jágr, Stach, Zikmund - Bílek, Machač, O'Donnell - Redlich, Melka, J. Strnad - Š. Bláha, T. Kaut, Hajný - od 30. navíc Š. Jelínek. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Reklama

Související témata: