Hlavní obsah

Sparta podepsala smlouvu s Lotyšem Jerofejevsem

Hokejisté pražské Sparty podepsali roční smlouvu s opcí s lotyšským obráncem Alexandersem Jerofejevsem. Toho Sparta posledních 14 dnů testovala a následně s třiadvacetiletým účastníkem dvou posledních mistrovství světa podepsala smlouvu.

Článek

Jerofejevs byl ve Spartě na zkoušce, během níž sehrál několik přípravných zápasů. „Je to velmi dobrý hráč s ruskou školou a vynikajícím bruslením, který má za sebou i dvě mistrovství světa dospělých. Až si zvykne na nové prostředí a zapadne do týmu, tak jsem přesvědčen o tom, že bude dále výkonnostně růst. Proto by mohl být pro Spartu také dobrou investicí do budoucna,“ zaujal Lotyš i trenéra Františka Výborného.

V týmu by měla nová posila prozatím sbírat zkušenosti. „Počítáme s ním na místo šestého nebo sedmého beka a předpokládáme, že by svým pojetím hry mohl nahradit Richarda Stehlíka, který po loňské sezóně zamířil do NHL,“ dodal kouč Sparty.

Jerofejevs začínal s hokejem v Rize, před sezónou 2004/05 se pokusil prorazit v zámoří, kde však hrál jen v nižších soutěžích.

Posléze se vrátil do Evropy, na šest utkání oblékl dres finského Ilvesu Tampere a následně se usadil v Popradu. V celkem v 45 utkáních za slovenský tým nasbíral 17 bodů za šest branek a 11 asistencí.

Reklama

Související témata: