Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Karlovy Vary 4:2Mladá Boleslav zůstává po další výhře na třetím místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Zohorna 1 : 0
12. Skalický 2 : 0
28. Raška 2 : 1
29. Zbořil 3 : 1
46. Flek 3 : 2
58. Lunter 4 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili ve 24. kole extraligy nad Karlovými Vary 4:2 a díky třetí výhře za sebou zůstávají na třetím místě o skóre za druhým Třincem. Energie potřetí za sebou prohrála a má na kontě z posledních osmi duelů jen dvě vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Mladé Boleslavi Radim Zohorna a jeho spoluhráč Jan Stránský.

Článek

První třetina patřila domácímu celku. Hosté se sice dostali do tlaku v úvodní přesilové hře, ale brankář Krošelj nemusel řešit žádný větší problém. Mladá Boleslav pak dvakrát skórovala po rychlém úniku. Do toho prvního vyslal v deváté minutě Stránský Zohornu, který bekhendem otevřel skóre. O tři minuty později projel celé kluziště Skalický a puk si ve snaze o vypíchnutí srazil do vlastní branky karlovarský obránce Eminger a bylo to 2:0.

Domácí nevyužili některé další slibné příležitosti, a tak přišel trest na druhé straně, když na rozdíl jediného gólu snížil na brankovišti důrazný Raška. Karlovarští však nevydrželi na kontakt dlouho. Hned z dalšího útoku totiž vrátil domácím dvoubrankové vedení Zbořil, který využil skvělé přihrávky Skalického zpoza branky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Karlových Varů Filip Novotný inkasuje v Mladé Boleslavi.

Další zajímavé věci se udály ve 45. minutě. Nejprve dostal trest do konce utkání po kontaktu s čárovým rozhodčím hostující kapitán Václav Skuhravý, aby následně snížil na 2:3 překvapivou střelou od zadního mantinelu Flek.

V polovině třetí fauloval Ševc Poláka, který ale trestné střílení neproměnil. Brankář Krošelj zasáhl levým betonem. Karlovy Vary přibrzdilo v závěrečném tlaku vyloučení, v němž využil přesilovou hru slovenský útočník Lunter, který v dresu Mladé Boleslavi i v české extralize nastoupil vůbec poprvé.

24. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. R. Zohorna (J. Stránský), 12. Skalický, 29. A. Zbořil (Skalický, Vondrka), 58. Lunter (O. Najman, P. Kousal) - 28. Raška (Černoch, T. Rachůnek), 46. Flek. Rozhodčí: Jeřábek, Lacina - Lučan, Rampír. Vyloučení: 3:4, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 2897.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Kurka - D. Šťastný, Cienciala, Klepiš - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - J. Stránský, Jeglič, R. Zohorna - P. Kousal, O. Najman, Lunter. Trenéři: Rulík a Patera.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, Raška, Černoch - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín