Hlavní obsah

Kladenský zimák čeká rekonstrukce za 200 milionů

Kladno

Oprava kladenského zimního stadionu má začít nejpozději v dubnu 2021, tedy ihned po konci sezony hokejové extraligy. Tendr na zakázku v hodnotě zhruba 200 milionů korun chce město vypsat v lednu. Nyní úřad dokončuje úpravy dokumentace, řekl dnes kladenský radní Lukáš Hanes (ODS). Střecha stadionu je už několik let ve špatném technickém stavu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kladenští hráči se radují z gólu. Druhý zprava Jaromír Jágr.

Článek

Během letošního roku vedení města nechalo připravit dvě varianty projektu. První obsahuje opravu střechy a technologií zhruba za 200 milionů korun, v druhém případě se jedná o kompletní proměnu celé stavby na multifunkční halu minimálně za 600 milionů korun, což ale město ze svého rozpočtu není schopné zaplatit.

Protože se zatím nepodařilo sehnat dotaci, nechá město udělat nezbytné práce včetně nové střechy. Provedení ale bude takové, aby šlo případně navázat další úpravou. "Nechceme si tím uzavřít možnost přestavby," uvedl Hanes. Termín rekonstrukce město naplánovalo tak, aby práce co nejméně zasáhly do hokejové sezony 2021/22.

Konstrukci stadionu hlídají laserová a pohybová čidla z buštěhradského ústavu UCEEB Českého vysokého učení technického. Když napadne sníh, musí jej ze střechy odklidit horolezci.

Reklama

Související témata: