Hlavní obsah

Hokejisté Liberce dotáhli třígólové manko s Ambri-Piotta

ENGELBERG

Hokejisté Liberce remizovali v pátek večer ve svém třetím utkání na turné ve Švýcarsku v Sursee s Ambri/Piottou 3:3. Bílí Tygři prohrávali s účastníkem tamní nejvyšší soutěže už 0:3, ale Ondřej Hruška, Valdemar Jiruš a Antonín Dušek se postarali o remízu. Jiruš se prosadil v početní výhodě pěti proti třem, Dušek skóroval rovněž v přesilovce.

Článek

Liberce má za sebou už výhru nad Langnau 7:2 a porážku od mistrovského Davosu 0:6. Poslední utkání v zemi helvétského kříže čeká svěřence slovenského trenéra Dušana Gregora v sobotu od 17:00 s Basilejí.

"Proti Ambri jsme začali špatně, byli jsme dost vylučovaní. Toho domácí využili a vstřelili branku při přesilovce pět na tři. Ve druhé a třetí třetině jsme se poučili a myslím, že vyzněly pro nás. V brance byl Milan Hnilička a svým spolehlivým výkonem nás hodně podržel. K zápasu nenastoupili Čermák, Holub a Plodek," citovaly oficiální internetové stránky libereckého klubu asistenta generálního manažera Bartoloměje Salanského.

V sestavě švýcarského klubu, který vede český trenér Jan Tlačil, nechyběl český obránce Zdeněk Kutlák, jenž zamířil do Ambri z Českých Budějovic.

HC Ambri-Piotta - Bílí Tygři Liberec 3:3 (3:0, 0:1, 0:2)
Branky: 5. Celio, 11. Duca, 12. Schönenberger - 39. O. Hruška, 43. Jiruš, 46. Dušek. Rozhodčí: Kämpfer - Wehrli, Wirth (všichni Švýc.). Vyloučení: 6:8, navíc Krstev (Liberec) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 490.

Reklama

Související témata: