Hlavní obsah

Snad dostanu šanci i na ledě, věřil nováček Kumstát

PRAHA

Výborné výkony během minulé extraligové sezóny vynesly poprvé v hokejové kariéře reprezentační pozvánku karlovarskému útočníkovi Petru Kumstátovi. Pětadvacetiletý forvard dopomohl Energii k historicky prvnímu postupu klubu do play-off a skvěle si na ledě rozuměl se spoluhráčem Václavem Skuhravým, s nímž by se mohl v jedné formaci objevit také během nejbližší reprezentační akce.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radost v podání hokejistů Karlových Varů.

Článek

"Samozřejmě velká radost. Uvidíme, jak to bude vypadat a zda dostanu šanci si zahrát i při zápasech," přiblížil své pocity Kumstát. Karlovarský klub zastupuje v nominaci kromě Skuhravého i brankář Lukáš Mensator. "Jsme tam tři možná i proto, že je zápas ve Varech. Již jsme si stihli popřát a je určitě lepší, když nás tam bude víc. Už se všichni těšíme," dodal Kumstát.

Obrovitý útočník doufá, že ani jako nováčkovi mu tíha reprezentační odpovědnosti nebude nijak svazovat ruce. "Já se jako vždycky budu snažit předvést na ledě to nejlepší, co umím. Určitě tam nějaká nervozita bude, ale půjde spíš jen o tu zdravou, předzápasovou," řekl Kumstát. "Jakmile pak nastoupím na led, tak bude pryč," věřil nováček reprezentace.

Kumstát věřil, že aktuální pozvánka nebude první a zároveň i poslední příležitostí k hájení barev reprezentace. "Především musím hrát stále co nejlépe v klubu, co nejvíc makat a pokoušet se prosadit co nejvýrazněji, nic jiného v tom není," uvedl Kumstát.

Klíčová postava západočeského klubu by mohla po sezóně změnit působiště, v Energii bude Kumstátovi končit smlouva. "Je to hodně předčasné a těžko se o tom bavit, protože nikdo takhle dopředu neví, co bude. Po sezóně bych o tom možná uvažoval, domluvil se s manželkou, ale zatím je opravdu brzy," řekl Kumstát s tím, že ho zajímá hlavně to, jak se mu povede v Karlových Varech. "Nějaká nabídka už možná přišla, ale většinou to skončilo u agenta. Já mám smlouvu ještě na rok a tím je to dané," dodal.

Jeho zaměstnavatel bude mít stejně jako v minulém ročníku opět vysoké ambice. "Vary chtějí znovu do play-off, a to nejen do předkola. I proto by vedení nerado někoho pouštělo," připustil Kumstát. "Máme tu dobrou partu a konečně chceme něco dokázat. Už se těšíme, aby to začalo, to přípravné období už je opravdu dlouhé," doplnil.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články