Hlavní obsah

Neliba za vyloučením Vsetína cítí komplot silnějších klubů

Za spiknutí mocnějších klubů a funkcionářů považuje trenér Jan Neliba vyřazení vsetínských hokejistů z extraligy. Šestinásobný český mistr od pondělí definitivně mizí z extraligové mapy, neboť arbitráž Českého svazu ledního hokeje potvrdila předchozí verdikt Asociace profesionálních klubů, která Vsetín pro nesplnění finančních podmínek v červnu vyloučila z nejvyšší soutěže.

Článek

"Je to podvod. Takovou hajzlovinu mohou vymyslet jen Češi, je to stejné jako v politice," nebral si v pondělí Neliba servítky v rozhovoru pro ČTK. Impulzivní kouč nepochybuje o tom, že rozhodnutí bylo účelové. "Myslím, že to je komplot několika pánů, co sedí v APK. Odnesou to vždycky ti nejslabší. Několika pohodlným bossům a trenérům už se nelíbilo dále jezdit do Vsetína, do našeho bouřlivého prostředí. Body by se odsud nevozily snadno," prohlásil Neliba.

Bývalý kladenský hokejista, kterému Vsetín přirostl k srdci, míní, že klub by se měl svého práva domáhat soudní cestou. "V současné situaci to už nic moc nevyřeší, protože soutěž začíná za pár dnů, ale kdyby bylo na mně, osobně bych rozhodně tuhle nespravedlnost hnal před soud. Ale nejsem právník, nevím, jaké vůbec máme možnosti. Věřím, že vedení klubu udělá další kroky pro záchranu vsetínského hokeje," uvedl Neliba.

Hráči i realizační tým jsou postaveni před velký problém. Nikdo neví, kde si bude vydělávat v příští sezóně. "Vůbec nevíme, co se bude dít. Teprve budeme mít schůzku s vedením klubu, na které snad dostaneme nějaké další informace. Momentálně ale samozřejmě vůbec netušíme, co s námi bude," přiznal Neliba.

Podle něj může mít rozhodnutí APK, potažmo arbitráže negativní dopad na celý český hokej. Vsetínský klub se v posledních sezónách zařadil mezi bašty mládežnického hokeje, junioři vyhráli za uplynulé tři sezóny dvakrát extraligu. Přechodový můstek z juniorů mezi muže byl nyní stržen. "Mládež má na Vsetíně opravdu vynikající zázemí a výsledky, práce s mladými hokejisty tady funguje na vysoké úrovni. Spousta talentovaných kluků už se dostala do extraligy. Tohle všechno se zničí," dodal Neliba.

Reklama

Související témata: