Hlavní obsah

Právníci mají do tří dnů určit další postup v kauze Vsetín

VSETÍN

Způsob obrany proti rozhodnutí Asociace profesionálních klubů, která vyřadila hokejisty Vsetína z extraligy, leží v rukou klubových právníků. Vedení nejúspěšnějšího klubu samostatné české extraligy zatím neurčilo další postup poté, co se svým odvoláním neuspělo u arbitrážní komise Českého svazu ledního hokeje.

Foto: HC Vsetín - Marek Netolička

Roman Stantien (vlevo) pravděpodobně opustí Vsetín

Článek

Ve Vsetíně platí od pondělního odpoledne setrvalý stav. Klub zatím na verdikt arbitráže, která potvrdila dřívější rozhodnutí APK, nezareagoval. Z náznaků po pondělním jednání akcionářů se však dá vyčíst, že kauza může skončit až u civilního soudu. "Definitivně se rozhodneme po právní analýze. Počítáme, že by měla být hotova do dvou, tří dnů," řekl ČTK předseda představenstva Oldřich Štefl.

Pokud by právníci klubu doporučili předat spor právní instituci, mohlo by to mít i zásadní vliv na začátek extraligy. Podle Štefla je v podobných případech součástí žaloby i žádost o předběžné opatření, kterým by soudy mohly znemožnit rozehrání nejvyšší soutěže do prošetření kauzy.

Přestože do začátku ligových soutěží zbývají poslední týdny, Vsetín neví, zda seniorský hokej na soutěžní úrovni ve městě zůstane. Z některých zdrojů pronikly informace, že Vsetín by v nadcházející sezóně mohl hrát první ligu; podle zákulisních zpráv pracuje na získání licence od jiného klubu z druhé nejvyšší soutěže.

Výsledek arbitráže se zatím nejviditelněji projevil na hráčském kádru. Tým k úternímu utkání Tipsport Cupu v Třinci nastoupil s juniorkou doplněnou jen o pár starších hráčů. Většina zkušených opor už balí kufry, odchodům Romana Stantiena, Luboše Roba nebo Lotyšů Armandse Berzinše či Janise Andersonse klub sotva zabrání. "Se staršími hráči už jsme se na to téma bavili. Nemá cenu nic tajit, někteří ze Vsetína odejdou. Oficiálně jsme ještě nic nepodepsali, nechci předbíhat dalším událostem, ale někteří hráči pochopitelně budou odcházet," řekl ČTK sportovní manažer Alexej Jaškin.

Reklama

Související témata: