Hlavní obsah

Šlégr: Pro nároďák mi motivace nikdy nechyběla

Během své kariéry toho už stihl Jiří Šlégr opravdu hodně. Jako jeden z mála hokejistů dokázal vyhrát mistrovství světa, olympijské hry i Stanley Cup. Kromě slavné NHL si 36letý obránce stihl zahrát i ve Švédsku a Rusku, před rokem se definitivně vrátil do mateřského Litvínova. O ambicích klubu, reprezentaci, či nové hale v Litvínově vyprávěl Šlégr v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Je opravdu Litvínov tou poslední hokejovou zastávkou Jiřího Šlégra?

Já si myslím, že v Litvínově určitě svoji kariéru ukončím. Ani jsem o ničem jiném neuvažoval.

Objevily se přesto ještě nějaké nabídky k angažmá jinde?  

Ani ne, a stejně bych o žádné neuvažoval. Jsem spokojený, kde jsem. Vrátil jsem se do Litvínova, rád bych to tam už dohrál, a nějakým způsobem klubu ještě dál pomáhal.

A co návrat do reprezentace, to už je uzavřená kapitola?

Narozdíl od jiných kluků jsem nikdy neprohlásil, že v reprezentaci končím. Ale národní tým je pochopitelně vždy o výkonech a o jakési chuti, zda ještě člověk chce jet na mistrovství světa a získat další medaili.

Vy už máte zlaté medaile z mistrovství světa i olympijských her, takže už možná motivace trochu schází...

Mě pro národní mužstvo nikdy motivace nechyběla, to v žádném případě. Kdybych už nechtěl vyhrávat - jak v Litvínově, nebo národním mužstvu, tak můžu skončit.

Do Litvínova jste se před časem vrátil vy i Robert Reichel. Mohli by váš příklad následovat i další slavní odchovanci litvínovského hokeje? Nezkoušel jste třeba přemlouvat k návratu Martina Ručinského?

Bavíme se o tom, protože pochopitelně chceme mít co nejkvalitnější mužstvo. Ale nyní musíme především budovat klub, který bude silný, a bude mít kvalitní zázemí odchovanců. Martin Ručinský je podobný ročník jako my, takže je samozřejmě na místě uvažovat o jeho návratu. Ale prozatím má smlouvu v St. Louis.

Trápily vás zdravotní potíže. Trable se zády už jsou v pořádku?

Ano. V každém případě jsem letos měl šanci od začátku přípravy trénovat, což jsem loni nemohl. Musel jsem spoustu věcí dělat tak na sedmdesát, osmdesát procent. V téhle sezóně bych se měl cítit lépe.

Pokračuje ještě také vaše politická kariéra v zastupitelstvu města Litvínova?

V zastupitelstvu Litvínova jsem nadále. Nyní se například snažím dělat vše pro to, aby zastupitelé města pochopili, proč by v Litvínově měla stát nová hokejová hala.

Ještě není jasné, zda by se stavěla nová hala, nebo by ta stávající prošla rekonstrukcí. K jaké variantě se přikláníte vy?

Pokud budu mluvit za sebe, tak jsem rozhodně pro novou halu. Město, fanoušci, i samotný klub by si to zasloužili. Když se něco "jen" opravuje, tak stejně se k tomu pořád musí něco přidávat a přidělávat. Proto si myslím, že je lepší vynaložit sice větší peníze, ale zase na delší dobu.

Co si slibujete od spolupráce s novým generálním sponzorem klubu?

Je to velký partner pro nás jako pro klub, který se pohyboval spíše na konci finanční tabulky v extralize. Není to sice buhvíjaký obrovský finanční skok, ale určitě nás to posouvá výš. A také je velmi důležité, že bude litvínovský hokej spolupracovat s lidmi, kteří mají o hokej zájem.

Vzroste teď konkurenceschopnost Litvínova vůči movitým extraligovým klubům?

Myslím, že určitě. Pritoritou je ale pozvednout mládež a pokračovat v budování tradice odchovanců.

Loni jste prohlásil, že chcete bojovat o titul, letos je ale ohlášeným cílem pouze účast v play-off...

Nechtěl jsem použít stejná slova jako loni, přece jen nehodláme urazit hokejového pánaboha. Naší snahou je  samozřejmě umístit se co nejvýše, a základem toho bude účast v play-off. To je prozatím priorita. V play-off se už pak může stát cokoliv.

S jakým umístěním Litvínova byste byl po sezóně spokojený?

Samozřejmě s prvním (směje se).

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články