Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 4:1Nový kouč Perníkářům nepomohl. Bruslařský klub po třech porážkách slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Šťastný 1 : 0
28. Vlach 1 : 1
31. Kurka 2 : 1
35. Pláněk 3 : 1
45. Šťastný 4 : 1
Záznam online reportáže

škv, panČTK
Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v předehrávce 27. kola extraligy Pardubice 4:1 a uspěli v sedmém zápase proti Dynamu v řadě. Neúspěšnou premiéru na střídačce Východočechů zažil nový hlavní trenér Milan Razým. Dvěma góly se na výhře Bruslařského klubu podílel David Šťastný, Středočeši ukončili sérii tří nezdarů a posunuli se na třetí místo tabulky.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zprava brankář Pardubic Ondřej Kacetl a Ondřej Dlapa z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Do první šance se dostal již ve 2. minutě hostující Kusý, na úvodní gól ale museli diváci čekat až do 14. minuty. A k radosti většiny z nich se po Pláškově přihrávce prosadil Šťastný. Blízko druhé branky domácích byl Jeglič, ani nadvakrát ale nedokázal překonat Kacetla.

V úvodu druhé třetiny měli více ze hry i díky přesilové hře Středočeši, vedení ale nezvýšili a naopak sami v oslabení inkasovali. Kindlovu vydařenou individuální akci zakončil Vlach.

Foto: Vít Černý, ČTK

Ondřej Dlapa (vpravo) z Mladé Boleslavi a Robert Kousal z Pardubic.

Nerozhodný stav ale trval jen tři minuty. Krátce po začátku druhé poloviny utkání našel Najman zpoza branky volného Kurku, který se trefil přesně do horního rohu branky, a domácí opět vedli.

Ve 35. minutě zvýšil Pláněk, jenž nahazoval puk zpoza branky před Kacetla a od brusle jednoho z pardubických hráčů se kotouč odrazil za záda bezmocného pardubického gólmana.

Foto: Vít Černý, ČTK

Útočník Pardubic Denis Kusý a brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj.

Dynamo před změnou trenéra dvakrát za sebou vyhrálo, třetí tříbodový zisk v řadě ale nepřidalo. Ve 45. minutě dal čtvrtý gól domácích Šťastný a Středočeši v klidu dovedli zápas do vítězného konce.

Z trestného střílení mohl přidat další branku Jeglič, ale zamířil mimo. Pardubice venku prohrály pátý zápas v řadě.

Předehrávka 27. kola hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Šťastný (Pláněk, Skalický), 31. Kurka (Najman, Flynn), 35. Pláněk, 45. Šťastný (Skalický) - 28. R. Vlach (D. Kindl, Eklund). Rozhodčí: Horák, Pražák - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 2732.
Mladá Boleslav: Krošelj - Kurka, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Hrbas - Klepiš, A. Zbořil, Vondrka - J. Stránský, Bičevskis, Lunter - Šťastný, Jeglič, Skalický - P. Kousal, Najman, Pabiška. Trenéři: Rulík a Patera.
Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, T. Voráček, Kolář, Ivan, J. Mikuš - Tybor, R. Kousal, Mandát - D. Kindl, Harju, Machala - Látal, R. Vlach, Kusý - Pochobradský, Poulíček, Beran. Trenér: Razým.

Reklama

Související témata: