Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 3:2 SNEnergie vymazala dvoubrankové manko a po nájezdech slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Claireaux 0 : 1
38. Nosek 0 : 2
42. Mikúš 1 : 2
58. Šenkeřík 2 : 2
65. Gríger 3 : 2
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů sice ve středečním utkání 27. kola extraligy prohrávali po dvou třetinách se Zlínem o dvě branky, nakonec ale Energie manko vymazala a dovedla zápas do nájezdů. Tam Západočeši rozhodli o svém vítězství a Energie tak vyhrála potřetí za sebou.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík.

Článek
Fotogalerie

První zajímavý moment přišel ve třetí minutě. Zlínský gólman Kašík pustil za svá záda tečovanou střelu Černocha. Puk však zpomalil natolik, že než se doklouzal za brankovou čáru, stihl jej brankář ještě zachytit. Domácí se sice již radovali, ale sudí nakonec po konzultaci s videorozhodčím branku neuznal, jelikož kotouč nepřekročil brankovou čáru. Převaha Energie narůstala, ale před první přestávkou gól nepadl.

Ve druhé třetině se doičkali radosti hosté, když se prosadil ve vlastním oslabení. Bránící Stříteský i brankář Novotný podcenili situaci, Claireaux si dojel puk a z úhlu jej zavěsil pod horní tyč. Vstřelená branka moravský celek nabudila a brzy se dočkal brankové pojistky. Puk si na modré čáře srovnal obránce Novotný a tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Energie ve třetí části hry ostřelovala Kašíkovu branku a rychle se dočkala kontaktního gólu. Střelu Plutnara tečoval Tomáš Mikúš a Západočeši poprvé slavili. Pak překonal gólmana hostů Dávid Gríger, domácí se však radovali předčasně. Sudí šel situaci opět přezkoumat k videu a to ukázalo posunutou branku ještě před vstřelením gólu. Hosté tak dál drželi těsné vedení.

Nakonec domácí tým vysvobodil chvíli před koncem Šenkeřík, když dostal skákavou přihrávku zpoza branky, ale dokázal ji procpat do sítě - 2:2. Prodloužení vítěze neurčilo a rozhodovat musely nájezdy. V nich vyšly blafáky Koblasovi a Grígerovi, jehož trefa byla vítězná. Z hostujících nájezdníků uspěl bekhendem pouze Jakub Herman.

27. kolo hokejové extraligy
HC Energie Karlovy Vary - PSG Berani Zlín 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 42. T. Mikúš (Plutnar, Graňák), 58. Šenkeřík (Gríger, T. Rachůnek), rozhodující sam. nájezd Gríger - 34. Claireaux, 38. M. Novotný (Dufek). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2889.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, D. Mikyska, M. Rohan - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Vondráček, Raška, Šafář - Kohout, Černoch, Koblasa. Trenér: Pešout.
Zlín: Kašík - D. Nosek, M. Novotný, Ferenc, Freibergs, Gazda, Žižka, Buchta - Claireaux, Fořt, Köhler - J. Ondráček, Fryšara, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, Dufek. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata: