Hlavní obsah

Hokejista Schnábel uzavřel smlouvu s Kladnem

KLADNO

Hokejový obránce Robert Schnábel se stal posilou extraligového týmu Geus Okna Kladno. Osmadvacetiletý zadák, který působil v uplynulých dvou sezónách ve Finsku v dresech IFK Helsinky a konkurenčního Jokeritu, v pondělí uzavřel podle oficiálních klubových stránek středočeského klubu smlouvu.

Článek

Schnábel už za Kladno nastoupil v pátečním přípravném utkání v Plzni. Do české nejvyšší soutěže se vrací po dvou letech, protože v sezoně 2004/05 při výluce v NHL nastupoval za Spartu. Do nejvyšší soutěže vstoupil v dresu Slavie v ročníku 1996/97, kdy nasbíral pět startů.

Potom strávil sedm let v zámoří, kde nastupoval převážně v nižší AHL, má však na kontě i 22 zápasů za Nashville v NHL. V prosinci 2000 si odskočil na krátké angažmá do švédské Timry. V české extralize sehrál Schnábel 57 utkání a nasbíral pět bodů za gól a čtyři asistence.

Kladno má v současné době mimo hru útočníka Martina Frolíka, který má nalomenou klíční kost, a obránce Aleše Pavlase, jehož trápí natažené vazy v kotníku. "Ani jeden z nich start sezóny nestihne, což je pochopitelně ztráta. Frolík bude mimo hru tak čtyři týdny, Pavlas nejméně dva," řekl klubovému serveru trenér Zdeněk Müller.

Kladenský kouč také čeká na vyřešení příchodu obránce Ondřeje Šmacha ze Vsetína, který se bude odvíjet od dalšího osudu valašského klubu, vyloučeného z extraligy. Šmach sice s Kladnem trénuje a hraje přípravné zápasy, ale nemůže uzavřít smlouvu. "Musíme počkat, jak dopadne kauza Vsetín, abychom pak mohli o jeho přestupu do Kladna jednat," řekl generální manažer Kladna Otakar Černý.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec