Hlavní obsah

Kladno - Vítkovice 2:1Kladno i bez Jágra v boji o důležité body porazilo Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Strnad 1 : 0
17. Austin 2 : 0
52. Schleiss 2 : 1
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté Kladna porazili ve 30. kole extraligy Vítkovice 2:1. Rytířům, kteří se opět museli kvůli zranění obejít bez majitele klubu Jaromíra Jágra, zajistily důležitou výhru v souboji dvanáctého týmu soutěže s třináctým góly Jakuba Strnada a Bradyho Austina z první třetiny, za hosty snižoval ve třetí části Jan Schleiss. Ostravané vyšli naprázdno po třech utkáních, z nichž vytěžili sedm bodů.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Střelec úvodního gólu kapitán Jakub Strnad z Kladna.

Článek

Středočeši, do jejichž sestavy se po dlouhé době vrátili útočníci Réway a Valský, měli od úvodního buly velkou převahu a jedna šance střídala druhou. Problém byl v koncovce. Stach z ideální pozice mezi kruhy nepropálil gólmana Svobodu. V páté minutě se natlačil do zakončení Machač, ale dopadl stejně.

V sedmé minutě si Rytíři svou aktivitou vysloužili přesilovku. V ní měl ideálně nabito O'Donnell, jenže Svoboda skvěle zasáhl levým betonem. Při další příležitosti selhal Valský. Neujala se ani Kautova šance, domácí nevyužili další přesilovku a museli naopak sami do čtyř. Paradoxně právě v této situaci šli do vedení, když ujel Strnad a přestože ho naháněli po celou dobu dva hostující hráči, dokázal chytře překonat Svobodu.

V 17. minutě předvedl úchvatnou akci kladenský bek Austin, když si vzal puk za vlastní brankou, projel celým kluzištěm a pak střelou na bližší tyčku z velkého úhlu nachytal Svobodu. Ještě před pauzou mohl zvýšit Hajný, v brankoviště ležící puk za Svobodou ale nedokázal dorazit do prázdné branky, když mu situaci hodně znepříjemnil Černý.

Hosté jako kdyby se ani dlouhou cestou z Ostravy nedokázali vymanit z vánoční nálady. První dějství prohráli na střely mezi tyčky 6:15, druhé pak dokonce 4:17. Jenže Středočechům se nedařilo přidat další góly. Ve velké šanci selhal Kaut, sólo nevyšlo ani Valskému a neuspěl ani O'Donnell. Naopak na druhé straně musel Barinka zaskočit velmi dobrým obranným zákrokem za Godlu.

Také ve třetí částí se hrálo převážně podle kladenských not a brankář Svoboda se musel ohánět, aby udržel hostům alespoň mizivé naděje na návrat do zápasu. Ve 45. minutě minul ve velké šanci Hovorka. Ostravané se přece jen dočkali v 52. minutě, když sebral Godlovi nulu Schleiss. Domácí viditelně znervózněli, ale nakonec se mohli radovat, když přestáli bez úhony i risk Ostravanů s hrou bez gólmana.

30. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Vítkovice Ridera 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. J. Strnad, 17. Austin - 52. Schleiss (Šidlík, P. Zdráhal). Rozhodčí: Lacina, Šindel - Kajínek, Špůr. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3920.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Kehar, Zajíc, Barinka, Zelingr - Redlich, Melka, J. Strnad - Hovorka, P. Machač, Réway - Valský, Stach, Zikmund - Hajný, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák a Lidický.
Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Kvasnička, Bodák, Šidlík, R. Černý, D. Krenželok - Lakatoš, O. Roman, Roberts Bukarts - P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss - Mallet, Veselý, Dej - T. Kubalík, Razgals, Guman. Trenér: Trličík.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín