Hlavní obsah

Pardubický obránce Čech zemřel při autonehodě

PARDUBICE

Pardubický hokejový obránce Martin Čech tragicky zahynul, když ve čtvrtek odpoledne nepřežil autonehodu při cestě z tréninku domů do Havlíčkova Brodu. „Je to pro nás hrozný šok. Nehoda se stala před půl třetí na obchvatu Golčova Jeníkova a Martin zemřel při převozu do nemocnice," uvedl generální manažer pardubického klubu Zbyněk Kusý, s nímž smrt 31letého hráče viditelně otřásla.

Článek

Vždyť ještě ve čtvrtek dopoledne byl Čech s mužstvem Moelleru na ledě, pak sednul do své octavie a jel do Brodu, kde s rodinou bydlel.

„Řidič, který cestoval v osobním automobilu Škoda Octavia sám, předjížděl jiné auto. Na mokré vozovce ale dostal smyk, v levém jízdním pruhu sjel z vozovky a narazil do betonového mostku. Utrpěl přitom smrtelná zranění, jimž následně podlehl,“ popsal nehodu Stanislav Háva, vedoucí směny integrovaného operačního střediska policie v Jihlavě.

Obrovský smutek v Pardubicích

V Pardubicích zpráva o Čechově úmrtí vyvolala obrovský smutek. „V kabině se mu říkalo Čenda, byl to výborný hráč a moc fajn kluk. Jsem z té zprávy zdrcen a fakt se mi těžko hledají slova,” říkal smutný pardubický trenér Miloš Říha, pro nějž byl Čech jedním z klíčových hráčů. Vedení klubu hned zrušilo na pátek plánovanou generálku na extraligu s Třebíči. „Nikdo tady teď nemá myšlenky na hokej," doplnil Kusý.

"Je to strašná zpráva, Martina jsem poznal jako nesmírně platného obránce, ale především jako výborného člověka, který byl perfektní do party. Absolutně bezproblémový, lidsky jeden z nejlepších hráčů, které jsem mohl vést," přiznal reprezentační kouč Alois Hadamczik, jenž šikovného beka naposledy nominoval loni v listopadu na turnaj Karjala.

Za národní tým Čech sehrál 31 mezistátních zápasů a v nejvyšší domácí soutěži má na kontě 267 utkání. Hokej hrál i jeho starší bratr Roman, Martin působil v Plzni a při hostování na Kladně pomohl vítězným gólem v baráži k návratu do extraligy. V letech 2001-03 oblékl ve finské lize dresy Jyväskylä a Lahti, poté se vydal do Ruska, kde nastupoval za Magnitogorsk, Novosibirsk a Ufu. Loni v létě zamířil i kvůli nyní dvouleté dceři Viktorce domů a posílil pardubický Moeller, s nímž si na jaře zahrál finále play-off.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice