Hlavní obsah

Záchrana je jediným cílem hokejistů Ústí

PRAHA

Nováček hokejové extraligy z Ústí nad Labem si pro premiérovou sezónu klade jediný cíl: udržet se mezi elitou. „Při očekávané vyrovnanosti soutěže to nebudeme mít snadné, hlavně potřebujeme zlepšit koncovku," tvrdí trenér klubu Vladimír Evan.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Hokejisté Ústí nad Labem

Článek

"V přípravě jsme těžko dávali góly, teď si navíc poranil rameno kanonýr Čaloun a na začátku sezóny nám chybí i lídr obrany Novotný, jenž čeká na výsledek jaterních testů po zátěži. Tým se mi ale zdá poměrně vyvážený, vsadíme na kolektivní pojetí. V extralize není jasný outsider, ani my tu nálepku nechceme,“ uvažuje Evan, který má v sestavě i syna Jakuba.

Ústí vystupuje skromně. „Třeba budeme začátkem října sedět na zadku a koukat jak vrány, že budeme bez výhry poslední, já ale věřím, že výsledky přijdou ruku v ruce po tvrdé práci na tréninku i v zápasech,“ cituje ČTK manažera Adama Šaffra.

„Určitě budeme platit nováčkovskou daň, musíme se s tím ale vyrovnat a hrát s elánem i maximálním nasazením. Noví hráči skvěle zapadli do týmu a parta může rozhodovat právě v těžkých chvílích,“ doplňuje Šaffer, jehož potomek rovněž obléká ústecký dres.

Změny u hokejistů Ústí nad Labem:
Přišli: Vágner (o, Pardubice), Zeman, Evan (oba o, Kladno), Novotný (o, Zlín), F. Mrázek, Čaloun (oba ú, Pardubice), Špirko (ú, Martin/SR), Míka (ú, Feldkrich/Rak.), Šaffer, Heřman (oba ú, Plzeň), Hašek (ú, Třinec – hostování).
Odešli: Grof (o, K. Vary), Kolafa (o, Ml. Boleslav), Nadašdi (o, Kladno), Micka (ú, Slavia), Slížek (ú, Prostějov).
Ideální sestava:
Přikryl (Zikmud) – Houdek, Vágner, Evan, Zeman, P. Hořava, Ficenc, Novotný, Pojkar, Zápotočný – Janků, Pazourek, Antoš – Čaloun, Liščák, Mrázek – Šaffer, Špirko, Klimt – Míka, Klobouček, Hašek – Heřman, Martinec.

Reklama