Hlavní obsah

Skvělá tečka za rokem, těší střelce i nahrávače Muellera

Výjimečné představení s výjimečným sólistou sehrála brněnská Kometa ve 32. kole extraligy. V posledním zápase roku skolila rekordně Karlovy Vary 9:1 a rekordní příchuť měl zápas i pro amerického útočníka Petera Muellera, který tři góly dal a na stejný počet nahrál. Prožil tak svůj bodově nejvydařenější zápas v české extralize a poprvé v ní předvedl hattrick.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Tomáš Vincour a Peter Mueller z Brna se radují z gólu.

Článek

"Bylo to krásné zakončení roku 2019," rozplýval se Mueller. "Takové zápasy se nestávají často, a to nemyslím jen v mém podání, ale i celkově za tým," ohodnotil svoji výjimečnou bilanci 3+3.

První gól dal už v sedmé minutě, hattrick završil krátce po polovině utkání a v jeho druhé polovině se už stal "jen" nahrávačem. "Je to jeden z těch zápasů, kdy jde všechno hladce, jako po másle. Celý duel jsme předváděli hezký hokej od prvního buly, je skvělé, že se to dařilo všem čtyřem lajnám," nechtěl nechat okamžiky slávy pouze na sobě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Karlových Varů Filip Novotný inkasuje první gól. Uprostřed je autor gólu Peter Mueller z Brna, vlevo Dominik Graňák.

I jemu zkalilo radost z výsledku zranění Petra Holíka, jeho dvorního centra a nahrávače, jenž upadl po souboji s Dominikem Graňákem a poranil si kotník a koleno. "Snad to nebude nic vážného a Petr bude v pořádku," vyslovil přání, aniž by znal podrobnosti Holíkova zranění.

Právě oni dva s dalším křídlem elitní formace Martinem Zaťovičem předváděli dnes na ledě místy exhibici, kdy puk zasouvali do prázdné branky.

"Snažíme se dostávat do pozic, aby byl někdo z nás volný a mohl skórovat," vysvětloval vyhlášený střelec Mueller. "Ale umím i přihrávat, to je pro mě taky důležité, snažím se přizpůsobit týmu," dodal.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Peter Mueller a zraněný Petr Holík z Brna.

Reklama