Hlavní obsah

Plzeň poslala Indráka do Vítkovic, opačným směrem jde Zdráhal

Plzeň/Ostrava

Vedení Plzně a Vítkovic se v hokejové extralize dohodlo na výměně hráčů s reprezentačními zkušenostmi. Na západ Čech zamířil útočník Patrik Zdráhal, novou posilou ofenzivy Ostravanů je Miroslav Indrák. Výměna platí do konce této sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Miroslav Indrák v plzeňském dresu končí, sezonu dohraje ve Vítkovicích.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Zdráhal je odchovancem Vítkovic, v zámoří hrál juniorskou QMJHL a v posledních letech patřil mezi opory Ridery. V minulé sezoně nastřílel 17 gólů a byl druhým nejlepším střelcem týmu. V tomto ročníku odehrál 23 zápasů a nasbíral 13 bodů za čtyři branky a devět asistencí.

"Odchod odchovance klubu je vždy citlivé téma, jenže v naší současné situaci, kdy bojujeme o záchranu, si nemůžeme dovolit přihlížet až tolik k tomuto faktu. Rozhodující je aktuální sportovní prospěšnost týmu. Patrik je výborný hokejista, v minulé sezoně reprezentoval, bohužel v poslední době nebyl v herní pohodě," řekl trenér Vítkovic Mojmír Trličík.

Proto se klub dohodl na výměně s Plzní formou hostování do konce sezony. "Náhradou přichází Miroslav Indrák, od kterého si slibujeme, že bude v našem současném boji o záchranu týmu prospěšnější," doplnil Trličík.

Stejně starý Indrák je odchovancem Písku, ale už od ročníku 2012/13 působí v Plzni. V probíhající sezoně si z 19 utkání připsal tři góly a stejný počet nahrávek.

Pavelka zůstane v Litvínově

Hokejový obránce Tomáš Pavelka bude hostovat ze Sparty v Litvínově až do konce ledna. Šestadvacetiletý odchovanec Vítkovic přišel na sever Čech z Prahy v druhé polovině října a nyní se jeho angažmá v týmu Vervy už podruhé prodloužilo. Informoval o tom oficiální web litvínovského klubu.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Petr Holík z Brna a Tomáš Pavelka z Litvínova během utkání hokejové extraligy.

Pavelka si v této sezoně v dresu Vervy připsal ve 20 zápasech 15 bodů za čtyři branky a 11 asistencí. Předtím nasbíral za Spartu v 10 duelech šest bodů za šest přihrávek.

V Litvínově působil Pavelka už v letech 2013 až 2017, kdy odešel do Sparty. V 2015 získal s Litvínovem titul. V extralize má na kontě 291 utkání a 98 bodů (29+69).

Reklama

Související témata: