Hlavní obsah

Hradečtí vyztužují ofenzivu. Posilu ulovili v Boleslavi

Hradec Králové

Nová akvizice míří do týmu královéhradeckého Mountfieldu. Aktuálně osmý tým hokejové Tipsport extraligy posílí na hostování do konce sezony mladoboleslavský útočník Lukáš Žejdl. Východočeský klub o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Žejdl z Mladé Boleslavi se stěhuje do Mountfieldu HK.

Článek

Osmadvacetiletý centr nastupoval za Bruslařský klub poslední čtyři sezony. V nejvyšší soutěži hájil i barvy Třince a pražské Slavie, kde ho vedl současný kouč Mountfieldu HK Vladimír Růžička a jeho spoluhráčem byl také sportovní manažer Východočechů Jaroslav Bednář.

„Je to velmi dobrý bruslař, který je silný na puku. Z centrů, kteří byli momentálně na trhu k dispozici, je podle nás Lukáš nejlepší volba. Doufáme, že bude pro naše mužstvo přínosem," řekl Bednář.

Žejdl nastoupil v této sezoně jen do třinácti zápasů, v nichž nasbíral dva góly a stejný počet asistencí. Od poloviny listopadu ho trápily zdravotní problémy, kvůli nimž zmeškal v extralize třináct utkání. „Lukáš je v tuto chvíli po zranění, trénuje naplno a pevně věříme, že se brzy dostane do dobré formy a pomůže nám zlepšit naši produktivitu," uvedl generální manažer Mountfield HK Aleš Kmoníček.

Mostecký rodák odehrál v extralize celkem 375 utkání s bilancí 80 branek a 101 nahrávek. Urostlý forvard je dalším ofenzivním úlovkem Hradce Králové, těsně před Vánocemi přivedl z Brna Jakuba Lva.

Reklama

Související témata: